·  Andrija Petković prvi do krsta! - U trci za Časni krst, u organizaciji Gradske opštine Medijana pobedio najmlađi učesnik  ·  Plivanje za Bogojavljenski krst - U nedelju, 19. januara sa početkom u 12 sati, na otvorenom bazenu Sportskog centra Čair u Nišu  ·  Momak iz komšiluka napunio park - Gradska opština Medijana tradicionalno organizovala doček srpske Nove godine u Svetosavskom parku, uz više hiljada građana iz Niša i juga Srbije  ·  Posle kutka doček sa Alenom Ademovićem - U organizaciji Gradske opštine Medijana počeo je „Medijanin božićni kutak“, sprema se doček pravoslavne Nove godine  ·  Petogodišnji Aleksa pronašao zlatnik - Darivanje česnice i paljenje badnjaka u Svetosavskom parku, u organizaciji Gradske opštine Medijana i Niške Eparhijeik  ·  NOVOGODIŠNJA ČESTITKA - NOVOGODIŠNJA ČESTITKA  ·  U duhu negovanja tradicije, Gradska opština Medijana i u 2020.godini organizuje plivanje za Bogojavljenski Časni krst. - POZIV ZA PRIJAVLjIVANjE PLIVAČA ZA BOGOJAVLjENSKO PLIVANjE  ·  Sa Baka Mrazicom u Novu, 2020.godinu! - Predstavom za najmlađe završeni ovogodišnji „Zimski dani u Medijani-za bebu više“  ·  Hodajuća jelka dočekala mališane - Počeli „Zimski dani u Medijani-za bebu više“ u organizaciji Gradske opštine Medijana i Komisije za mlade i pronatalitetnu politiku  ·  Zasijao park-kućica čeka Deda Mraza - U toku novogodišnje ukrašavanje Svetosavskog parka i postavljanje kućice za Deda Mraza
Darivanje česnice i paljenje badnjaka u Svetosavskom parku, u organizaciji Gradske opštine Medijana i Niške Eparhijeik DOGAĐAJI 06.01.2020

Darivanje česnice i paljenje badnjaka u Svetosavskom parku, u organizaciji Gradske opštine Medijana i Niške Eparhijeik

Petogodišnji Aleksa Krstić iz Niša, koji je sa ocem Negovanom došao na Badnje veče u Svetosavski park bio je srećne ruke, i prvi pronašao zlatnik u  parčetu česnice koju Gradska opština Medijana tradicionalno daruje građanima Niša uoči Božića, najvećeg pravoslavnog praznika.

-Nikada do sada nismo imali sreću. Predivan je osećaj biti jedan od srećnika ove badnje večeri, rekao je Negovan Krstić, koji sa porodicom živi u Rentgenovoj ulici u Nišu.

Česnicu je osveštao Njegovo Preosveštenstvo Vladika Niški Arsenije, poželevši građanima koji su se o badnje veče okupili pred Hramom cara Konstantina i carice Jelene, dobro zdravlje i pozdravivši ih sa „Mir Božiji -Hristos se rodi!.            

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić podseća da je podela česnice tradicija koju najveće niška opština održava sedam godina i da će  ona biti nastavljena, u duhu očuvanja pravoslavnih običaja.

Gradska opština Medijana je tradicionalno lomljenje božićne česnice organizovala u porti Hrama Svetog cara Konstantina i carice Jelene  u saradnji sa Niškom eparhijom, Mlinom „Stevanović“, Odredom izviđača „Vožd Karađorđe“, Udruženjem „Aktilum“ i javnim preduzećima.U česnici prečnika dva metra, težine oko 100 kilograma stavljena su tri zlatna dukata, pa se očekuje da preostala dva takođe budu „pronađena“ i „prijavljena“. Građanima su deljeni badnjaci, ikone, suvo voće,čaj, a čitav događaj propraćen je vatrometom.

close

Pritisnite "ENTER" za pretragu ili "ESC" da biste zatvorili prozor.

top