Uskoro realizacija projekta „Staza ljubavi“ kojim je kreativni tim Gradske opštine Medijana pobedio na „KreNI“ konferenciji kreativnih industrija    -    Prijem za Nikolu Đorđevića koji je na Badnje veče spasio porodicu iz požara    -    Poziv društveno odgovornim kompanijama i preduzetnicima da se pridruže akciji GO Medijana – „Medijana - Za bebu više’’ ,,Kartica za mamu I bebu’’    -    Gradska opština Medijana poklonila učenicima ulaznice za polufinale Kupa Radivoja Koraća    -    Tribina u okviru Kupa Radivoja Koraća i organizaciji Kancelarije za mlade GO Medijana    -    Poznati srpski glumac posetio Gradsku opštinu Medijana    -    Najava tribine "Aktuelni momenat u seniorskoj košarkaškoj reprezentaciji Srbije"    -    Načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski u poseti Gradskoj opštini Medijana    -    Uručene stipendije i nagrade Fonda „Sveta Petka“ Gradske opštine Medijana    -    Gradsku opštinu Medijana posetio gradonačelnik Velesa    -   
Vitez plivanja – Nikola Đorđević! Bogojavljensko plivanje u organizaciji Gradske opštine Medijana DOGAĐAJI 24.01.2018

Vitez plivanja – Nikola Đorđević! Bogojavljensko plivanje u organizaciji Gradske opštine Medijana

Dvadesetčetvorogodišnji Nikola Đorđević, student Elektronskog fakulteta u Nišu, vitez je  ovogodišnjeg Bogajavljenskog plivanja koje je dvanaesti put održano u organizaciji Gradske opštine Medijana.

Nikola je plivao po drugi put za Časni krst. Motiv za učešće, kaže, želja je kaže da se dokaže da može da bude najbolji u ovom neobičnom takmičenju.

– Svi učesnici bogojavljenskog plivanja su pobednici. Jer, nije cilj da se pobedi, čast je učestvovati. Pobedu posvećujem porodici koja me je podržala  – kaže Nikola, čiji se dve godine mlađi brat Uroš takođe takmičio.

Vitez plivanja je od Gradske opštine Medijana dobio novčanu nagradu od 30.000 dinara,časni krst, zlatni lanac, privezak u obliku krsta i lovorov venac.

-Gradska opština Medijana mnogim manifestacijama čuva tradiciju, plivanje na Bogojavljenje je jedna od njih. Ponosan sam na sve učesnike, divim se njihovoj hrabrosti – rekao je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić i dodao: – Ove smo godine napravili izuzetak, želeli da naglasimo hrabrost naše sugrađanke Jovanke Morović i uvrstili je u spisak plivača. Veliko hvala građanima što su došli da podrže učesnike plivanja i što prate svoju opštinu na događajima koje organizujemo – naglasio je Kocić.

Svi učesnici plivanja takođe su dobili poklone od Gradske opštine Medijana – zahvalnicu za učešće, zlatni krstić, bade mantil.

Po tradiciji, na Bogojavljenje, u trci za Časni krst koji organizuje najveća niška opština učestvuje 19 plivača, od čega po jedan predstavnik Policijske uprave u Nišu, Žandarmerije i Vojske Srbije. Ove godine napravljen je presedan, pa se za titulu viteza Časnog krsta, kao dvadeseti učesnik borila i Jovanka Morović apsolvent medicine i majka troje dece.

U Nišu je plivanje u organizaciji Gradske opštine Medijana održano uz svesrdnu pomoć Niške eparhije, Sportskog centra „Čair“, Treće brigade kopnene vojske Srbije, Odreda Žandarmerije, Uprave za vanredne situacije, Policijske uprave, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Kola srpskih sestara, Udruženja golubara „Car Konstantin“ i Odreda „Vožd Karađorđe“.  Posetiocima su služeni  topli napici – kuvana rakija i čaj.  Neobično lepo vreme za januar privuklo je veliki broja građana pa su tribine čairskog bazena bilo popunjene do poslednjeg mesta.

Korisni linkovi

close

Pritisnite "ENTER" za pretragu ili "ESC" da biste zatvorili prozor.

top