·  Andrija Petković prvi do krsta! - U trci za Časni krst, u organizaciji Gradske opštine Medijana pobedio najmlađi učesnik  ·  Plivanje za Bogojavljenski krst - U nedelju, 19. januara sa početkom u 12 sati, na otvorenom bazenu Sportskog centra Čair u Nišu  ·  Momak iz komšiluka napunio park - Gradska opština Medijana tradicionalno organizovala doček srpske Nove godine u Svetosavskom parku, uz više hiljada građana iz Niša i juga Srbije  ·  Posle kutka doček sa Alenom Ademovićem - U organizaciji Gradske opštine Medijana počeo je „Medijanin božićni kutak“, sprema se doček pravoslavne Nove godine  ·  Petogodišnji Aleksa pronašao zlatnik - Darivanje česnice i paljenje badnjaka u Svetosavskom parku, u organizaciji Gradske opštine Medijana i Niške Eparhijeik  ·  NOVOGODIŠNJA ČESTITKA - NOVOGODIŠNJA ČESTITKA  ·  U duhu negovanja tradicije, Gradska opština Medijana i u 2020.godini organizuje plivanje za Bogojavljenski Časni krst. - POZIV ZA PRIJAVLjIVANjE PLIVAČA ZA BOGOJAVLjENSKO PLIVANjE  ·  Sa Baka Mrazicom u Novu, 2020.godinu! - Predstavom za najmlađe završeni ovogodišnji „Zimski dani u Medijani-za bebu više“  ·  Hodajuća jelka dočekala mališane - Počeli „Zimski dani u Medijani-za bebu više“ u organizaciji Gradske opštine Medijana i Komisije za mlade i pronatalitetnu politiku  ·  Zasijao park-kućica čeka Deda Mraza - U toku novogodišnje ukrašavanje Svetosavskog parka i postavljanje kućice za Deda Mraza
U društvu brojnih građana i gostiju iz zemlje i inostranstva obeležena slava Gradske opštine Medijana, Sveta Petka DOGAĐAJI 27.10.2019

U društvu brojnih građana i gostiju iz zemlje i inostranstva obeležena slava Gradske opštine Medijana, Sveta Petka

Dodelom godišnjih priznanja Gradska opština Medijana obeležila je svoju slavu, Sveta Petku. Najviše priznanje, Dukat Medijane pripalo je general – potpukovniku Milosavu Simoviću, komandantu Kopnene vojske Srbije -  očuvanje istorijskih  vrednosti i afirmaciju Vojske Srbije, AD Planinki iz Kuršumlije - za višegodišnju pomoć u realizaciji aktivnosti GO Medijana, kao i volonterima NURDOR-a Tamari Klarić i Bogdanu Stevanoviću, za  humanost i nesebičnost pruženu NURDOR-u, deci Srbije i Niša.

Za pružanje nesebične dugogodišnje pomoći u uređenju naselja Brzi Brod  Blagodarnicom je nagrađeno Udruženje „Prijatelji Brzog Broda“, a  dugogodišnji humanitarni rad Udruženje niških domaćica i domaćina.

Blagodarnicu je dobila i književnica Violeta Jović, za  promociju pesničke reči,  nepresušnu brigu o knjizi i mladima  i privatna preduzetnica Marta Trpeski za očuvanje tradicije Niša i juga Srbije i pomoć u organizaciji manifestacija Gradske opštine Medijana.

Jedina dobitnica Darovnice je Dušica Đorić, vaspitačica u Predškolskoj ustanovi „Pčelica“, za dugogodišnji pedagoški rad i  neiscrpnu posvećenost vaspitanju dece.

U svom obraćanju gostima, predsednik Gradske opštine Medijana osvrnuo se između ostalog na rezultate postignute u poslednje dve godine.

-Otkako sam na čelu ove opštine, više od 250 manifestacija i događaja ispunilo je kalendar opštine. Posvetili smo ih svim generacijama, ponajviše najmlađima, učenicima, studentima i brizi za uvećanje porodice. Danas u toplini Svetosavskog doma zahvaljujemo hrabrima i velikodušnima, koji su na neki način državi, gradu, opštini, samo trunku više od drugih darivali svoje vreme, talenat i srce – rekao je Kocić.

Kao i svake godine slava najveće niške opštine obeležena je u društvu brojnih građana i gostiju iz zemlje i inostranstva. Slavski kolač presekao je otac Branko, starešina Saborne crkve u Nišu, sa sveštenstvom niške Eparhije.

close

Pritisnite "ENTER" za pretragu ili "ESC" da biste zatvorili prozor.

top