·  РЕЗУЛТАТИ ЛИТЕРАРНОГ И ЛИКОВНОГ КОНКУРСА - РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА 12. МЕДИЈАНА ФЕСТИВАЛА ДЕЧЈЕГ СТВАРАЛАШТВА И СТВАРАЛАШТВА ЗА ДЕЦУ“ НИШ  ·  Највредније што Медијана има! - Свечано уручене студентске стипендије и ученичке награде Комисије Света Петка Градске општине Медијана, за школску 2019./2020. годину  ·  Андрија Петковић први до крста! - У пливању за Богојављенски крст, 14. пут у организацији Градске општине Медијана, победио најмлађи учесник  ·  Пливање за Богојављенски крст - У недељу, 19. јануара са почетком у 12 сати, на отвореном базену Спортског центра Чаир у Нишу  ·  Момак из комшилука напунио парк - Градска општина Медијана традиционално организовала дочек српске Нове године у Светосавском парку, уз више хиљада грађана из Ниша и југа Србије  ·  После кутка дочек са Аленом Адемовићем - У организацији Градске општине Медијана почео је „Медијанин божићни кутак“, спрема се дочек православне Нове године  ·  Петогодишњи Алекса пронашао златник - Даривање чеснице и паљење бадњака у Светосавском парку, у организацији Градске општине Медијана и Нишке Епархије  ·  НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА - НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА  ·  У духу неговања традиције, Градска општина Медијана и у 2020.години организује пливање за Богојављенски Часни крст. - ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ ПЛИВАЧА ЗА БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ  ·  Са Бака Мразицом у Нову, 2020.годину! - Представом за најмлађе завршени овогодишњи „Зимски дани у Медијани-за бебу више“
Утакмицом у баскету између екипа Градске општине Медијана и Удружења грађана Брзог Брода отворен нови терен у овом насељу ДОГАЂАЈИ 15.10.2019

Утакмицом у баскету између екипа Градске општине Медијана и Удружења грађана Брзог Брода отворен нови терен у овом насељу

Утакмицом у баскету између екипа Градске општине Медијана и Удружења грађана „Пријатељи Брзог Брода“  отворен је нови терен за баскет у овом нишком насељу, урађен по најсавременијим ФИБА-а стандардима.

Са 16:10 победу су однели „Пријатељи Брзог Брода“. Прво бацање на кош извео је председник Градске општине Медијана Небојша Коцић, који је и играо за екипу општине.

-Грађани увек треба и да побеђују, па је и овог пута боља била екипа из Брзог Брода. Да није било њих као сарадника тешко да би читав овај посао довели до краја. Ово је највећа инвестиција Градске општине Медијана у комуналну инфраструктуру и опремање спортских терена у последње три године. Насеље Брзи Брод пример је сарадње локалне самоуправе и грађана, и зато резултати нису изостали. Средства су уложена у уређење терена за мали фудбал са вештачком травом, комунално опремање простора са седам вењака, соларним дрветом и паметном клупом, стазама и подземним контејнером, нагласио је Коцић и напоменуо да простор садржи и дечији мобилијар и теретану на отвореном и да је комплетна површина парка крај Нишаве покривена подземним системом за наводњавање.

Коцић је казао да ће опремање овог дела Градске општине Медијана бити настављено у наредном периоду, али да ниједан део највеће нишке општине неће бити занемарен.

У парку крај Нишаве у насељу Брзи Брод постављена је расвета на свим теренима, као и шеталишној зони, и цео је оплемењен различитим врстама зеленила. Посебну атрактивност трибинама и игралишту даје њихов изглед у бојама српске заставе. Представници Удружења „Пријатељи Брзог Брода“ кажу да су од простора затрпаног смећем и зараслог у коров направили прави рај - место за спорт и дружење, пре свега најмлађих становника овог насеља.

Захваљују општини која је имала слуха за захтеве и потребе њихових комшија и кажу да ће и убудуће сарађивати како би ово место добило нови вртић и преко потребну амбуланту.

Корисни линкови

​​​​​​​

​​​​​​​

close

Pritisnite "ENTER" za pretragu ili "ESC" da biste zatvorili prozor.

top