·  РЕЗУЛТАТИ ЛИТЕРАРНОГ И ЛИКОВНОГ КОНКУРСА - РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА 12. МЕДИЈАНА ФЕСТИВАЛА ДЕЧЈЕГ СТВАРАЛАШТВА И СТВАРАЛАШТВА ЗА ДЕЦУ“ НИШ  ·  Највредније што Медијана има! - Свечано уручене студентске стипендије и ученичке награде Комисије Света Петка Градске општине Медијана, за школску 2019./2020. годину  ·  Андрија Петковић први до крста! - У пливању за Богојављенски крст, 14. пут у организацији Градске општине Медијана, победио најмлађи учесник  ·  Пливање за Богојављенски крст - У недељу, 19. јануара са почетком у 12 сати, на отвореном базену Спортског центра Чаир у Нишу  ·  Момак из комшилука напунио парк - Градска општина Медијана традиционално организовала дочек српске Нове године у Светосавском парку, уз више хиљада грађана из Ниша и југа Србије  ·  После кутка дочек са Аленом Адемовићем - У организацији Градске општине Медијана почео је „Медијанин божићни кутак“, спрема се дочек православне Нове године  ·  Петогодишњи Алекса пронашао златник - Даривање чеснице и паљење бадњака у Светосавском парку, у организацији Градске општине Медијана и Нишке Епархије  ·  НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА - НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА  ·  У духу неговања традиције, Градска општина Медијана и у 2020.години организује пливање за Богојављенски Часни крст. - ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ ПЛИВАЧА ЗА БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ  ·  Са Бака Мразицом у Нову, 2020.годину! - Представом за најмлађе завршени овогодишњи „Зимски дани у Медијани-за бебу више“
Прваци из преосталих пет основних школа са подручја Градске општине Медијана добили униформе ДОГАЂАЈИ 24.09.2019

Прваци из преосталих пет основних школа са подручја Градске општине Медијана добили униформе

И прваци из преосталих пет основних школа са подручја Градске општине Медијана добили су униформе. Обучени у плаве мајице и наранџасте прслуке окупили су се у Основној школи Учитељ Таса, у пратњи својих учитеља и учитељица, али и директора школа. Дошли су из основних школа Ратко Вукићевић, Радоје Домановић, Доситеј Обрадовић и нишке „Вождове“.

Градска општина Медијана и ове године је опремила ученике првог разреда из десет основних школа које раде на њеном подручју.  Истоветне „униформе“ у плавој боји, мајице са дугим и кратким рукавима, едукативну игру и наранџасти прслук за пут од школе до куће већ су добили ђаци - прваци из школе Свети Сава, Ћеле-Кула, Цар Константин, Др Зоран Ђинђић и Душан Радовић.

По речима председника Градске општине Медијана Небојше Коцића настављена је прошлогодишња пракса обезбеђивања униформи за најмлађе школарце са подручја највеће нишке општине.

-Ово је начин и да се превазиђу евентуалне материјалне разлике међу децом, јер су сви истоветно обучени. Повратне информације од директора и родитеља кажу да смо направили добар избор. Наставићемо са овом праксом убудуће, али и договарати  са школама о могућим новим захтевима, рекао је Коцић, уз напомену да је један од захтева био и да учитељице и учитељи  добију истоветне мајице као њихови ученици и да се сагледа могућност да ђаци добију по два пакета униформи као би могли да их мењају.

Корисни линкови

​​​​​​​

​​​​​​​

close

Pritisnite "ENTER" za pretragu ili "ESC" da biste zatvorili prozor.

top