Akcija čišćenja priobalja i korita Suvodolskog potoka u okviru nacionalne kampanje „Očistimo reke Srbije“    -    Karavan inspekcijskih službi Nišavskog upravnog okruga posetio Gradsku opštinu Medijana    -    Utakmicom u basketu između ekipa Gradske opštine Medijana i Udruženja građana Brzog Broda otvoren novi teren u ovom naselju    -    JAVNI POZIV    -    Povodom odlaska učenice ETŠ „Mija Stanimirović“, Jelene Zdravković, na Olimpijadu robotike u Dubaiu, u Gradskoj opštini Medijana priređen prijem    -    Tradicionalno, na zatvaranju Desetog Sajma automobila, Gradska opština Medijana proglasila najlepši automobil i najbolji štand    -    Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić na otvaranju jubilarnog Auto-moto festa, najposećenije sajamske manifestacije u Nišu    -    Sastanak opštinskog rukovodstva sa profesionalnim upravnicima stambenih zajednica na području Gradske opštine Medijana i direktora javno komunalnih preduzeća    -    Gradska opština Medijana predstavila bilbord na kojima su učenici generacije osnovnih i srednjih škola sa područja opštine u školskoj 2018/2019. godini    -    U utorak, 1. oktobra,na terenima Osnovne škole „Dušan Radović“, zatvara se Šesti Medijana sport fest 2019.    -   
Gradska opština Medijana i ove godine oprema prvake iz deset osnovnih škola DOGAĐAJI 17.09.2019

Gradska opština Medijana i ove godine oprema prvake iz deset osnovnih škola

Gradska opština Medijana i ove godine oprema prvake iz deset osnovnih škola koje rade na njenom području. Prvaci  dobijaju istovetne „uniforme“ u plavoj boji, majice sa dugim i kratkim rukavima, edukativnu igru i narandžasti prsluk za put od škole do kuće. Danas su domaćini prvacima iz škole Sveti Sava, Ćele-Kula, Car Konstantin i Dr Zoran Đinđić bili drugari iz Osnovne škole Dušan Radović. Bila je ovo prilika da se tačno 530 učenika prvog razreda, koliko ih je ove godine ukupno u navedenim školama prvi put druži, a roditelji, učitelji i direktori zabeleže i po koju fotografiju.

U sali škole domaćina  bilo je kao u košnici. Druženje je upotpunjeno i kratkim programom.

-Slika sve govori. Nastavili smo praksu od prošle godine, jer smo imali povratnu informaciju da se paket koji smo darivali prošle godine dopao deci i roditeljima, pa smo odlučili da i ove godine obradujemo naše prvake. Ovo je način i da deo sredstava iz budžeta Gradske opštine Medijana vratimo našim građanima, u ovom slučaju roditeljima čija se deca krenula u školu – kaže predsednik Graske opštine Medijana Nebojša Kocić, uz napomenu da su učenici ove godine dobili i tekst „Zakletve malog đaka“,koja može da im posluži kao smernica za prve dane u školskoj klupi.

Predstavljanju uniformi prisustvovali  su i učitelji i učiteljice prvaka, direktori škola, roditelji. Direktor Osnovne škole Dušan Radović, Božidar Stošić zahvalio je opštini Medijana na pažnji koju posvećuje najmlađima, i činjenici da je baš ovu školu odabrala za jedinstveni skup na početku nove školske godine. Kolege direktore pozvao je na dalju saradnju i unapređenje obrazovanja, kroz školske programe, ali i manifestacije poput današnjeg druženja.

Promocija uniformi za prvake za ostalih pet škola - Radoje Domanović, Dositej Obradović, Učitelj Tasa i Vožd Karađorđe biće u četvrtak, 19. septembra 2019. godine, u Osnovnoj školi Ratko Vukićević, sa početkom u 11 sati. Gradska opština Medijana na ovaj način nastavlja brigu u oblasti pronatalitetne politike i borbu protiv bele kuge,  a u skladu sa istovetnom državnom politikom.

 

close

Pritisnite "ENTER" za pretragu ili "ESC" da biste zatvorili prozor.

top