·  РЕЗУЛТАТИ ЛИТЕРАРНОГ И ЛИКОВНОГ КОНКУРСА - РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА 12. МЕДИЈАНА ФЕСТИВАЛА ДЕЧЈЕГ СТВАРАЛАШТВА И СТВАРАЛАШТВА ЗА ДЕЦУ“ НИШ  ·  Највредније што Медијана има! - Свечано уручене студентске стипендије и ученичке награде Комисије Света Петка Градске општине Медијана, за школску 2019./2020. годину  ·  Андрија Петковић први до крста! - У пливању за Богојављенски крст, 14. пут у организацији Градске општине Медијана, победио најмлађи учесник  ·  Пливање за Богојављенски крст - У недељу, 19. јануара са почетком у 12 сати, на отвореном базену Спортског центра Чаир у Нишу  ·  Момак из комшилука напунио парк - Градска општина Медијана традиционално организовала дочек српске Нове године у Светосавском парку, уз више хиљада грађана из Ниша и југа Србије  ·  После кутка дочек са Аленом Адемовићем - У организацији Градске општине Медијана почео је „Медијанин божићни кутак“, спрема се дочек православне Нове године  ·  Петогодишњи Алекса пронашао златник - Даривање чеснице и паљење бадњака у Светосавском парку, у организацији Градске општине Медијана и Нишке Епархије  ·  НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА - НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА  ·  У духу неговања традиције, Градска општина Медијана и у 2020.години организује пливање за Богојављенски Часни крст. - ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ ПЛИВАЧА ЗА БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ  ·  Са Бака Мразицом у Нову, 2020.годину! - Представом за најмлађе завршени овогодишњи „Зимски дани у Медијани-за бебу више“
Градска општина Медијана и ове године опрема прваке из десет основних школа ДОГАЂАЈИ 17.09.2019

Градска општина Медијана и ове године опрема прваке из десет основних школа

Градска општина Медијана и ове године опрема прваке из десет основних школа које раде на њеном подручју. Прваци  добијају истоветне „униформе“ у плавој боји, мајице са дугим и кратким рукавима, едукативну игру и наранџасти прслук за пут од школе до куће. Данас су домаћини првацима из школе Свети Сава, Ћеле-Кула, Цар Константин и Др Зоран Ђинђић били другари из Основне школе Душан Радовић. Била је ово прилика да се тачно 530 ученика првог разреда, колико их је ове године укупно у наведеним школама први пут дружи, а родитељи, учитељи и директори забележе и по коју фотографију.

У сали школе домаћина  било је као у кошници. Дружење је употпуњено и кратким програмом.

-Слика све говори. Наставили смо праксу од прошле године, јер смо имали повратну информацију да се пакет који смо даривали прошле године допао деци и родитељима, па смо одлучили да и ове године обрадујемо наше прваке. Ово је начин и да део средстава из буџета Градске општине Медијана вратимо нашим грађанима, у овом случају родитељима чија се деца кренула у школу – каже председник Граске општине Медијана Небојша Коцић, уз напомену да су ученици ове године добили и текст „Заклетве малог ђака“,која може да им послужи као смерница за прве дане у школској клупи.

Представљању униформи присуствовали  су и учитељи и учитељице првака, директори школа, родитељи. Директор Основне школе Душан Радовић, Божидар Стошић захвалио је општини Медијана на пажњи коју посвећује најмлађима, и чињеници да је баш ову школу одабрала за јединствени скуп на почетку нове школске године. Колеге директоре позвао је на даљу сарадњу и унапређење образовања, кроз школске програме, али и манифестације попут данашњег дружења.

Промоција униформи за прваке за осталих пет школа - Радоје Домановић, Доситеј Обрадовић, Учитељ Таса и Вожд Карађорђе биће у четвртак, 19. септембра 2019. године, у Основној школи Ратко Вукићевић, са почетком у 11 сати. Градска општина Медијана на овај начин наставља бригу у области пронаталитетне политике и борбу против беле куге,  а у складу са истоветном државном политиком.

 

Корисни линкови

​​​​​​​

​​​​​​​

close

Pritisnite "ENTER" za pretragu ili "ESC" da biste zatvorili prozor.

top