·  Andrija Petković prvi do krsta! - U trci za Časni krst, u organizaciji Gradske opštine Medijana pobedio najmlađi učesnik  ·  Plivanje za Bogojavljenski krst - U nedelju, 19. januara sa početkom u 12 sati, na otvorenom bazenu Sportskog centra Čair u Nišu  ·  Momak iz komšiluka napunio park - Gradska opština Medijana tradicionalno organizovala doček srpske Nove godine u Svetosavskom parku, uz više hiljada građana iz Niša i juga Srbije  ·  Posle kutka doček sa Alenom Ademovićem - U organizaciji Gradske opštine Medijana počeo je „Medijanin božićni kutak“, sprema se doček pravoslavne Nove godine  ·  Petogodišnji Aleksa pronašao zlatnik - Darivanje česnice i paljenje badnjaka u Svetosavskom parku, u organizaciji Gradske opštine Medijana i Niške Eparhijeik  ·  NOVOGODIŠNJA ČESTITKA - NOVOGODIŠNJA ČESTITKA  ·  U duhu negovanja tradicije, Gradska opština Medijana i u 2020.godini organizuje plivanje za Bogojavljenski Časni krst. - POZIV ZA PRIJAVLjIVANjE PLIVAČA ZA BOGOJAVLjENSKO PLIVANjE  ·  Sa Baka Mrazicom u Novu, 2020.godinu! - Predstavom za najmlađe završeni ovogodišnji „Zimski dani u Medijani-za bebu više“  ·  Hodajuća jelka dočekala mališane - Počeli „Zimski dani u Medijani-za bebu više“ u organizaciji Gradske opštine Medijana i Komisije za mlade i pronatalitetnu politiku  ·  Zasijao park-kućica čeka Deda Mraza - U toku novogodišnje ukrašavanje Svetosavskog parka i postavljanje kućice za Deda Mraza
Uz podršku Gradske opštine Medijana održana „12. Mini Olimpijada sporta, zdravlja i kulture Trećeg doba, Niš-2019“ DOGAĐAJI 25.08.2019

Uz podršku Gradske opštine Medijana održana „12. Mini Olimpijada sporta, zdravlja i kulture Trećeg doba, Niš-2019“

Ekipa Udruženja penzionera Tigra iz Pirota sveukupni je pobednik „12. Mini Olimpijade sporta, zdravlja i kulture Trećeg doba, Niš-2019“, održane u Svetosavskom parku i dvorištu OŠ „Sveti Sava“. Drugo mesto pripalo je ekipi Udruženja penzionera opštine Niška Banja, treći su bili takmičari iz Babušnice.

Na manifestaciji koja je prvi put održana na ovim lokacijama učestvovalo je 30 ekipa, i one su se takmičile u pet disciplina: štafeta, košarka-slobodna bacanja, šutiranje penala, šah i pikado.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić kaže da je podrška starijima od velikog značaja za celo društvo i da im treba pružiti priliku da penzionerske dane provedu na najbolji mogući način.

-Gradska opština Medijana je najveća niška opština i treba da da bude primer društvene odgovornosti prema svim starosnim strukturama. Našim roditeljima i onima koji su gradili i stvarali ovu državu treba vratiti uloženi trud na neki način. Mi to činimo između ostalog i pružajući podršku ovakvim druženjima naših penzionera, odakle god oni dolazili, a danas ih je u Svetosavskom parku bilo iz svih krajeva Srbije, kaže Kocić.

Cilj Pokreta Trećeg doba, kao primera dobre evropske prakse je uključivanje što većeg broja penzionera u sportski i kulturni život, edukacija u oblasti zdravlja i očuvanje fizičke kondicije koliko god je to moguće.

Sve vreme takmičenja koje je drugi put održano u Nišu trajala je izložba rukotvorina udruženja penzionera i zadrugara Nišavskog upravnog okruga. U organizaciji Doma zdravlja održan je Bazar zdravlja. Na kraju manifestacije priređen je prigodan kulturno-zabavni program.

Organizatori takmičenja, koje je praktično prethodnica Olimpijade Trećeg doba koja će biti održana u Vrnjačkoj Banji krajem septembra ili početkom oktobra bili su Pokret Trećeg doba Niša, Gradska organizacija penzionera i Gradska opština Medijana, u saradnji sa OŠ „Sveti Sava“, Komandom kopnene vojske Srbije i Domom zdravlja u Nišu.

 

close

Pritisnite "ENTER" za pretragu ili "ESC" da biste zatvorili prozor.

top