Gradska opština Medijana u saradnji sa Udruženjem cirkuskih artista „Trapez“ iz Beograda    -    Obeležavanje Svetske nedelje dojenja u organizaciji Gradske opštine Medijana i Komisije za mlade i pronatalitetnu politiku    -    MEDIJANA - ZA BEBU VIŠE PODRŠKA DOJENjU    -    Gradska opština Medijana priključila se kampanji „Blica“ – „Očistimo reke i jezera“    -    Nastupom Sare Jo završeno ovogodišnje i jedno od najposećenijih kulturnih leta u Medijani    -    Nastupom Đorđa Davida i Ivane Peters nastavljeno Medijanino kulturno leto u Svetosavskom parku    -    Nastupom „Osvajača“ počelo 14. Kulturno leto u Medijani    -    U Svetosavskom parku počinje Kulturno leto u Medijani 2019.    -    Odlaže se Veče folklora u Svetosavskom parku    -    MEDIJANINO KULTURNO LETO    -   
Obeležavanje Svetske nedelje dojenja u organizaciji Gradske opštine Medijana i Komisije za mlade i pronatalitetnu politiku DOGAĐAJI 07.08.2019

Obeležavanje Svetske nedelje dojenja u organizaciji Gradske opštine Medijana i Komisije za mlade i pronatalitetnu politiku

Radionicama za najmlađe i savetima za mame, u organizaciji Gradske opštine Medijana i Komisije za mlade i pronatalitetnu politiku obeležena je Svetska nedelja dojenja. Ovo je još jedna u nizu manifestacija „Medijana za bebu više“, kojom se želi da ukaže na značaj proširenja porodice i roditeljstva, a u skladu sa državnom strategijom države Srbije u oblasti pronatalitetne politike.

- U više od 170 zemalja obeležava se Nedelje dojenja, pa je prilika da u tome učestvuje i Gradska opština Medijana, kao opština posvećena novim generacijama i izdvajanjima za decu. Pozvali smo stručnjake iz niškog Doma zdravlja, jer su oni najpozvaniji da govore o ovoj temi. Pozvali smo i trudnice i majke da dođu, da pitaju ukoliko ih nešto zanima iz ove oblasti, da daju svoje sugestije nama u radu - rekao je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić uz napomenu da opština organizuje program za decu i pruža  mogućnost i njima i roditeljima da na tabli želja i ideja napišu šta žele i šta im je potrebno, a što će kao smernice biti iskorišćenae u organizaciji novih akcija.

Kocić je rekao da se manifestacija održava u Čairskom parku, jer se želi da aktivnosti najveće niške opštine budu zastupljene na celoj njenoj teritoriji, a ne samo u Svetosavskom parku, kao što je do sada bilo.

Služba Patronaže iz niškog Doma zdravlja i viša strukovna sestra Marina Vukić razgovarale su tokom akcije sa trudnicama i mamama, delile savete, upućivale na stručne službe i pitale šta je to što im nedostaje da bi se što uspešnije ostvarile u ulozi majke i roditelja.

Deca su se oprobala u vodenim i zabavnim igrama, crtanju po licu, družila se sa klovnovima, pravila magnete i podmetače sa likovima junaka iz crtanih filmova. Svi mališani koji su učestvovali u programu dobili su gratis  vožnju u voziću, kroz Čairski park.  Akcija se nastavlja u četvrtak, 8. avgusta, na platou kod Dečijeg centra u Čairu, od 19 do 20 sati.

close

Pritisnite "ENTER" za pretragu ili "ESC" da biste zatvorili prozor.

top