Akcija čišćenja priobalja i korita Suvodolskog potoka u okviru nacionalne kampanje „Očistimo reke Srbije“    -    Karavan inspekcijskih službi Nišavskog upravnog okruga posetio Gradsku opštinu Medijana    -    Utakmicom u basketu između ekipa Gradske opštine Medijana i Udruženja građana Brzog Broda otvoren novi teren u ovom naselju    -    JAVNI POZIV    -    Povodom odlaska učenice ETŠ „Mija Stanimirović“, Jelene Zdravković, na Olimpijadu robotike u Dubaiu, u Gradskoj opštini Medijana priređen prijem    -    Tradicionalno, na zatvaranju Desetog Sajma automobila, Gradska opština Medijana proglasila najlepši automobil i najbolji štand    -    Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić na otvaranju jubilarnog Auto-moto festa, najposećenije sajamske manifestacije u Nišu    -    Sastanak opštinskog rukovodstva sa profesionalnim upravnicima stambenih zajednica na području Gradske opštine Medijana i direktora javno komunalnih preduzeća    -    Gradska opština Medijana predstavila bilbord na kojima su učenici generacije osnovnih i srednjih škola sa područja opštine u školskoj 2018/2019. godini    -    U utorak, 1. oktobra,na terenima Osnovne škole „Dušan Radović“, zatvara se Šesti Medijana sport fest 2019.    -   
Gradska opština Medijana priključila se kampanji „Blica“ – „Očistimo reke i jezera“ DOGAĐAJI 02.08.2019

Gradska opština Medijana priključila se kampanji „Blica“ – „Očistimo reke i jezera“

Gradska opština Medijana priključila se kampanji „Blica“ – „Očistimo reke i jezera“, kako bi komunalni red u jednom od najnaseljenijih delova Niša podigla  na što viši nivo.

Očišćen je deo korita i priobalja Gabrovačke reke koji pripada teritoriji ove opštine. Sakupljeno je smeće od mosta na Vizantijskom bulevaru do spomenika „Ćele-Kula“, ali će u dogovoru sa komunalcima akcija biti nastavljena u ponedeljak, 5. avgusta, kada će biti uklanjan otpad do ušća ove reke u Nišavu. Akcija je inače realizovana u saradnji sa niškim KPZ-om, uz učešće 20 osuđenih lica i radnicima JKP „Mediana“.

Međutim, dobar deo otpada nije mogao da se ukloni, jer je zaglavljen u travi i mulju, a zahteva angažovanje mašina. Zato će biti tražena pomoć i uključivanje nadležnih preduzeća sa održavanje korita reka, pre svega JP „Srbija vode“, i to u što skorije vreme.

Gradska opština Medijana je imala već pet akcija čišćenja Gabrovačke reke u jednom od najurbanijih delova Niša u saradnji sa niškim KPZ-om i komunalnim preduzećem, a u cilju podizanja svesti građana o značaju javne higijene, zdravoj životnoj sredini i očuvanju vodotokova.

close

Pritisnite "ENTER" za pretragu ili "ESC" da biste zatvorili prozor.

top