Gradska opština Medijana u saradnji sa Udruženjem cirkuskih artista „Trapez“ iz Beograda    -    Obeležavanje Svetske nedelje dojenja u organizaciji Gradske opštine Medijana i Komisije za mlade i pronatalitetnu politiku    -    MEDIJANA - ZA BEBU VIŠE PODRŠKA DOJENjU    -    Gradska opština Medijana priključila se kampanji „Blica“ – „Očistimo reke i jezera“    -    Nastupom Sare Jo završeno ovogodišnje i jedno od najposećenijih kulturnih leta u Medijani    -    Nastupom Đorđa Davida i Ivane Peters nastavljeno Medijanino kulturno leto u Svetosavskom parku    -    Nastupom „Osvajača“ počelo 14. Kulturno leto u Medijani    -    U Svetosavskom parku počinje Kulturno leto u Medijani 2019.    -    Odlaže se Veče folklora u Svetosavskom parku    -    MEDIJANINO KULTURNO LETO    -   
Gradska opština Medijana priključila se kampanji „Blica“ – „Očistimo reke i jezera“ DOGAĐAJI 02.08.2019

Gradska opština Medijana priključila se kampanji „Blica“ – „Očistimo reke i jezera“

Gradska opština Medijana priključila se kampanji „Blica“ – „Očistimo reke i jezera“, kako bi komunalni red u jednom od najnaseljenijih delova Niša podigla  na što viši nivo.

Očišćen je deo korita i priobalja Gabrovačke reke koji pripada teritoriji ove opštine. Sakupljeno je smeće od mosta na Vizantijskom bulevaru do spomenika „Ćele-Kula“, ali će u dogovoru sa komunalcima akcija biti nastavljena u ponedeljak, 5. avgusta, kada će biti uklanjan otpad do ušća ove reke u Nišavu. Akcija je inače realizovana u saradnji sa niškim KPZ-om, uz učešće 20 osuđenih lica i radnicima JKP „Mediana“.

Međutim, dobar deo otpada nije mogao da se ukloni, jer je zaglavljen u travi i mulju, a zahteva angažovanje mašina. Zato će biti tražena pomoć i uključivanje nadležnih preduzeća sa održavanje korita reka, pre svega JP „Srbija vode“, i to u što skorije vreme.

Gradska opština Medijana je imala već pet akcija čišćenja Gabrovačke reke u jednom od najurbanijih delova Niša u saradnji sa niškim KPZ-om i komunalnim preduzećem, a u cilju podizanja svesti građana o značaju javne higijene, zdravoj životnoj sredini i očuvanju vodotokova.

close

Pritisnite "ENTER" za pretragu ili "ESC" da biste zatvorili prozor.

top