Akcija čišćenja priobalja i korita Suvodolskog potoka u okviru nacionalne kampanje „Očistimo reke Srbije“    -    Karavan inspekcijskih službi Nišavskog upravnog okruga posetio Gradsku opštinu Medijana    -    Utakmicom u basketu između ekipa Gradske opštine Medijana i Udruženja građana Brzog Broda otvoren novi teren u ovom naselju    -    JAVNI POZIV    -    Povodom odlaska učenice ETŠ „Mija Stanimirović“, Jelene Zdravković, na Olimpijadu robotike u Dubaiu, u Gradskoj opštini Medijana priređen prijem    -    Tradicionalno, na zatvaranju Desetog Sajma automobila, Gradska opština Medijana proglasila najlepši automobil i najbolji štand    -    Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić na otvaranju jubilarnog Auto-moto festa, najposećenije sajamske manifestacije u Nišu    -    Sastanak opštinskog rukovodstva sa profesionalnim upravnicima stambenih zajednica na području Gradske opštine Medijana i direktora javno komunalnih preduzeća    -    Gradska opština Medijana predstavila bilbord na kojima su učenici generacije osnovnih i srednjih škola sa područja opštine u školskoj 2018/2019. godini    -    U utorak, 1. oktobra,na terenima Osnovne škole „Dušan Radović“, zatvara se Šesti Medijana sport fest 2019.    -   
Gradska opština Medijana i komunalci uklonili dotrajali skejt park na lokaciji Vizantijski bulevar DOGAĐAJI 09.07.2019

Gradska opština Medijana i komunalci uklonili dotrajali skejt park na lokaciji Vizantijski bulevar

Zbog dotrajalosti i opasnosti po bezbednost dece, a po nalogu Gradske opštine Medijana, radnici Javno-komunalnog preduzeća  “Mediana” uklonili  su skejt park  na Vizantijskom bulevaru, pored mosta na Gabrovačkoj reci.  Načelnik opštinske uprave Saša Markišić kaže da je skejt park uklonjen jer je bio nebezbedan za decu, a nije mogao da bude popravljen u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta koji je donet avgusta prošle godine.

Načelnik opštinske uprave Saša Markišić kaže da je doneta odluka o uklanjanju, jer ako bi se skejt park popravljao to bi moralo da bude od originalnih delova.

 - Činimo to pre svega zarad bezbednosti naših najmlađih sugrađana. Građani su nam se već javljali sa primedbama da je skejt park nebezbedan pa smo odlučili da ga uklonimo. Utvrđeno je da je mobilijar dosta oštećen i da ne postoji mogućnost njegove popravke, kaže Saša Markišić.

On dodaje da će prostor na kome se nalazio skejt park ostati građanima i opštini, a građani će reći šta žele da se nađe na ovom prostoru, u skladu sa mogućnostima i zahtevima građana.

Opština Medijana će narednih nedelja parama iz sopstvenog budžeta popraviti kompletan parkovski mobilijar na području te opštine, a prioritet će bit “brod” u parku Čair koji je dotrajao i oštećen.

-Naložili smo da se ukloni sve što je oštećeno iz "kravice" u Parku Sveti Sava, a da umesto toga postavimo ljuljaške i klackalice poznatih proizvođača. Razmišljamo o uklanjanju "Niveinog" mobilijara u Ulici Doktora Milutina Ivkovića, jer ne možemo da pronađemo proizvođača i zamenimo oštećene delove orginalnim, naglašava Markišić.

Opština Medijana će, u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta na svim klackalicama, ljuljaškama i drugim spravama u parkovima postaviti tablice sa imenom proizvođača opreme, atestom i uzrastom dece koja mogu da ih koriste.

close

Pritisnite "ENTER" za pretragu ili "ESC" da biste zatvorili prozor.

top