Predavanje o kretanju deteta u prvoj godini života u sklopu akcije „Podrška roditeljstvu – za bebu više“ u organizaciji Gradske opštine Medijana    -    Gradska opština Medijana i Udruženje građana „Trio Art“, oplemenili dvorište Osnovne škole „Sveti Sava“ u Nišu    -    U sklopu akcije „Podrška roditeljstvu – za bebu više“ u utorak, 16. jula, u skupštinskoj sali Gradske opštine Medijana    -    Predsednik Gradske opštine Medijana u poseti Udruženju penzionera Grada Niša i akcijama za najstarije sugrađane    -    Gradska opština Medijana realizuje projekat u okviru drugog poziva za podnošenje predloga projekata INTERREG - IPA Programa prekogranične saradnje Bugarska – Srbija, pod nazivom „Plešimo i svirajmo zajedno“    -    Gradska opština Medijana i komunalci uklonili dotrajali skejt park na lokaciji Vizantijski bulevar    -    Ponovo u funkciji sve česme na području Gradske opštine Medijana    -    Košarkaški savez Grada Niša, uz podršku Gradske opštine Medijana, organizovao Gradsku ligu za mlađe pionire i pionire    -    Opština Medijana vraća tradiciju prijema učenika generacije    -    Građanima Niša i Gradske opštine Medijana predstavljen prvi broj MIG-a, Medijaninog informativnog glasnika    -   
U Svetosavskom parku održana još jedna Akcija „Medijana za bebu više“ DOGAĐAJI 14.06.2019

U Svetosavskom parku održana još jedna Akcija „Medijana za bebu više“

Još jedna Akcija „Medijana za bebu više“ održana je u Svetosavskom parku, u organizaciji  Gradske opštine Medijana i Komisije za mlade i pronatalitetnu politiku ove opštine, uz učešće oko 200 mališana. Cilj akcije je da se ukaže na značaj proširenja porodice i roditeljstva, a u skladu sa državnom strategijom u oblasti pronatalitetne politike koja ima prioritet u radu centralne niške opštine.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić uručio je pet zlatnih medalja svim učesnicima puzanja, jer su svi, kako je objasnio - i pobedili. To su Dušan Milojković, Tara Jovanović, Luka Jovanović, Lazar Cvetković i Dara Pavlović.

Kocić je podsetio je da je najveća niška opština peta u Srbiji po izdvajanjima za najmlađe, po istraživanju Pokreta za decu tri plus iz Čačka,  i da drži korak sa jedinicima lokalne samouprave, iako to nije.

-Uz pomoć koju odobravamo bračnim parovima da dođu do potomstva sa 200 hiljada dinara, stipendiramo studente sa oko 11.500 dinara i to 12 meseci, pomažemo talentima. Dajemo 120 hiljada dinara za trećerođenu bebu u porodici i deset hiljada za prvorođenu u nedelji, podsetio je Kocić.

- Ovakve akcije su već tradicija, ovo je peta po redu, i namenjena je deci. Kao što vidimo, najmlađi uživaju u druženju sa maskotama, oni malo stariji rade neke korisne stvari, a mame i tate uživaju u celom događaju, dodao je prvi čovek niške opštine.

U manifestaciji su učestvovali najmlađi sugrađani Gradske opštine Medijana, mališani iz Predškolske ustanove „Pčelica“, roditelji. Uz takmičenje beba u puzanju deca su učestvovala i u zanimljivom programu. Učesnici manifestacije koja uvek okupi veliki broj mališana i privuče veliku pažnju građana nagrađeni su slatkišima. Gradska opština Medijana prepoznatljiva je godinama po izdvajanjima u oblasti populacione politike i posvećenosti novim generacijama. Uz izdvajanja iz budžeta, velika pažnja se posvećuje druženju najmlađih i njihovoj socijalizaciji kroz najrazličite aktivnosti, kao što su događaji pod sloganom „Medijana za bebu više“.

close

Pritisnite "ENTER" za pretragu ili "ESC" da biste zatvorili prozor.

top