Akcija čišćenja priobalja i korita Suvodolskog potoka u okviru nacionalne kampanje „Očistimo reke Srbije“    -    Karavan inspekcijskih službi Nišavskog upravnog okruga posetio Gradsku opštinu Medijana    -    Utakmicom u basketu između ekipa Gradske opštine Medijana i Udruženja građana Brzog Broda otvoren novi teren u ovom naselju    -    JAVNI POZIV    -    Povodom odlaska učenice ETŠ „Mija Stanimirović“, Jelene Zdravković, na Olimpijadu robotike u Dubaiu, u Gradskoj opštini Medijana priređen prijem    -    Tradicionalno, na zatvaranju Desetog Sajma automobila, Gradska opština Medijana proglasila najlepši automobil i najbolji štand    -    Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić na otvaranju jubilarnog Auto-moto festa, najposećenije sajamske manifestacije u Nišu    -    Sastanak opštinskog rukovodstva sa profesionalnim upravnicima stambenih zajednica na području Gradske opštine Medijana i direktora javno komunalnih preduzeća    -    Gradska opština Medijana predstavila bilbord na kojima su učenici generacije osnovnih i srednjih škola sa područja opštine u školskoj 2018/2019. godini    -    U utorak, 1. oktobra,na terenima Osnovne škole „Dušan Radović“, zatvara se Šesti Medijana sport fest 2019.    -   
U Svetosavskom parku održana još jedna Akcija „Medijana za bebu više“ DOGAĐAJI 14.06.2019

U Svetosavskom parku održana još jedna Akcija „Medijana za bebu više“

Još jedna Akcija „Medijana za bebu više“ održana je u Svetosavskom parku, u organizaciji  Gradske opštine Medijana i Komisije za mlade i pronatalitetnu politiku ove opštine, uz učešće oko 200 mališana. Cilj akcije je da se ukaže na značaj proširenja porodice i roditeljstva, a u skladu sa državnom strategijom u oblasti pronatalitetne politike koja ima prioritet u radu centralne niške opštine.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić uručio je pet zlatnih medalja svim učesnicima puzanja, jer su svi, kako je objasnio - i pobedili. To su Dušan Milojković, Tara Jovanović, Luka Jovanović, Lazar Cvetković i Dara Pavlović.

Kocić je podsetio je da je najveća niška opština peta u Srbiji po izdvajanjima za najmlađe, po istraživanju Pokreta za decu tri plus iz Čačka,  i da drži korak sa jedinicima lokalne samouprave, iako to nije.

-Uz pomoć koju odobravamo bračnim parovima da dođu do potomstva sa 200 hiljada dinara, stipendiramo studente sa oko 11.500 dinara i to 12 meseci, pomažemo talentima. Dajemo 120 hiljada dinara za trećerođenu bebu u porodici i deset hiljada za prvorođenu u nedelji, podsetio je Kocić.

- Ovakve akcije su već tradicija, ovo je peta po redu, i namenjena je deci. Kao što vidimo, najmlađi uživaju u druženju sa maskotama, oni malo stariji rade neke korisne stvari, a mame i tate uživaju u celom događaju, dodao je prvi čovek niške opštine.

U manifestaciji su učestvovali najmlađi sugrađani Gradske opštine Medijana, mališani iz Predškolske ustanove „Pčelica“, roditelji. Uz takmičenje beba u puzanju deca su učestvovala i u zanimljivom programu. Učesnici manifestacije koja uvek okupi veliki broj mališana i privuče veliku pažnju građana nagrađeni su slatkišima. Gradska opština Medijana prepoznatljiva je godinama po izdvajanjima u oblasti populacione politike i posvećenosti novim generacijama. Uz izdvajanja iz budžeta, velika pažnja se posvećuje druženju najmlađih i njihovoj socijalizaciji kroz najrazličite aktivnosti, kao što su događaji pod sloganom „Medijana za bebu više“.

close

Pritisnite "ENTER" za pretragu ili "ESC" da biste zatvorili prozor.

top