Predavanje o kretanju deteta u prvoj godini života u sklopu akcije „Podrška roditeljstvu – za bebu više“ u organizaciji Gradske opštine Medijana    -    Gradska opština Medijana i Udruženje građana „Trio Art“, oplemenili dvorište Osnovne škole „Sveti Sava“ u Nišu    -    U sklopu akcije „Podrška roditeljstvu – za bebu više“ u utorak, 16. jula, u skupštinskoj sali Gradske opštine Medijana    -    Predsednik Gradske opštine Medijana u poseti Udruženju penzionera Grada Niša i akcijama za najstarije sugrađane    -    Gradska opština Medijana realizuje projekat u okviru drugog poziva za podnošenje predloga projekata INTERREG - IPA Programa prekogranične saradnje Bugarska – Srbija, pod nazivom „Plešimo i svirajmo zajedno“    -    Gradska opština Medijana i komunalci uklonili dotrajali skejt park na lokaciji Vizantijski bulevar    -    Ponovo u funkciji sve česme na području Gradske opštine Medijana    -    Košarkaški savez Grada Niša, uz podršku Gradske opštine Medijana, organizovao Gradsku ligu za mlađe pionire i pionire    -    Opština Medijana vraća tradiciju prijema učenika generacije    -    Građanima Niša i Gradske opštine Medijana predstavljen prvi broj MIG-a, Medijaninog informativnog glasnika    -   
Građani niškog naselja Duvanište obeležili slavu svetog Vasilija Ostroškog DOGAĐAJI 13.05.2019

Građani niškog naselja Duvanište obeležili slavu svetog Vasilija Ostroškog

Svečanom arhijerejskom liturgijom u Hramu svetog Vasilija Ostroškog koju je služio Njegovo Preosveštenstvo Vladika niški Arsenije i sečenjem slavskog kolača, u prisustvu velikog broja zvanica i građana iz Niša i okoline, obeležena je slava niškog naselja Duvanište sveti Vasilije Ostroški.

Domaćin slave ove godine bio je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić, koji je kazao da je počastvovan jer je izabran za domaćina svetog Vasilija.

-Poštovani prijatelji, građani Medijane, čast mi je da stojim na ovom svetom mestu. Dvadeset je godina NATO agresije nad Srbijom, i 20 godina kako je sveti Vasilije spustio ruku na Duvanište i Niš. U sećanje na 12. maj 1999. godine niklo je ovo sveto mesto, mesto okupljanja, sećanja na prošlost, ali i pogleda u budućnost.  Hram još raste, njegovim podizanjem odužujemo se svetom Vasiliju koji se tog 12. maja obreo nad Duvaništem, sačuvavši mnoge živote - naglasio je Kocić i dodao da posle dve decenije mnogo jasnije sagledavamo moć ovog sveca i njegovu sve snažniju volju da brine o nama. - Dragi prijatelji, drage Nišlije, hvala na učešću litiji i ovom svetom trenutku, dodao je prvi čovek najveće niške opštine.

Dan pre toga, 11. Maja, slavska litija krenula je kao i svake godine od Mesne kancelarije „Medijana“ i završila se na tremu hrama koji se još uvek gradi.

Proslava svetog Vasilija Ostroškog u Duvaništu u znaku je sećanja na bombardovanje naselja 12. maja 1999. godine i u zahvalnost svetom Vasiliju Ostroškom koji je zaštitio žitelje ovog naselja i Niša, pa toga dana niko nije poginuo i pored  više od dve hiljade bačenih kasetnih bombi.

close

Pritisnite "ENTER" za pretragu ili "ESC" da biste zatvorili prozor.

top