·  РЕЗУЛТАТИ ЛИТЕРАРНОГ И ЛИКОВНОГ КОНКУРСА - РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА 12. МЕДИЈАНА ФЕСТИВАЛА ДЕЧЈЕГ СТВАРАЛАШТВА И СТВАРАЛАШТВА ЗА ДЕЦУ“ НИШ  ·  Највредније што Медијана има! - Свечано уручене студентске стипендије и ученичке награде Комисије Света Петка Градске општине Медијана, за школску 2019./2020. годину  ·  Андрија Петковић први до крста! - У пливању за Богојављенски крст, 14. пут у организацији Градске општине Медијана, победио најмлађи учесник  ·  Пливање за Богојављенски крст - У недељу, 19. јануара са почетком у 12 сати, на отвореном базену Спортског центра Чаир у Нишу  ·  Момак из комшилука напунио парк - Градска општина Медијана традиционално организовала дочек српске Нове године у Светосавском парку, уз више хиљада грађана из Ниша и југа Србије  ·  После кутка дочек са Аленом Адемовићем - У организацији Градске општине Медијана почео је „Медијанин божићни кутак“, спрема се дочек православне Нове године  ·  Петогодишњи Алекса пронашао златник - Даривање чеснице и паљење бадњака у Светосавском парку, у организацији Градске општине Медијана и Нишке Епархије  ·  НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА - НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА  ·  У духу неговања традиције, Градска општина Медијана и у 2020.години организује пливање за Богојављенски Часни крст. - ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ ПЛИВАЧА ЗА БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ  ·  Са Бака Мразицом у Нову, 2020.годину! - Представом за најмлађе завршени овогодишњи „Зимски дани у Медијани-за бебу више“
Почиње 11.Медијана Фестивал дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу у организацији највеће нишке општине ДОГАЂАЈИ 20.03.2019

Почиње 11.Медијана Фестивал дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу у организацији највеће нишке општине

Пријемом за ученике из општине Сента, и њихових домаћина, ученика Основне школе “Радоје Домановић“ из Ниша незванично је почео 11. Медијана фестивал дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу у организацији највеће нишке општине. Школа из Сенте и нишка школа побратимљене су и размена ученика део је традиције Медијана Фестивала дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу.

Учитељица Корнелија Молнар није крила задовољство поновним доласком у Ниш, али ни ученици којима је награда дружење са писцима и друговима из братске школе. У име школе домаћина добродошлицу је гостима пожелела педагог Наташа Игњатовић, која је рекла да је за Сенћане припремљен програм посете граду на Нишави и обилазак туристичких знаменитости. Присуство програмима Фестивала се подразумева.

Свечано отварање 11.Медијана Фестивала дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу заказано је за четвртак, 21. март у Официрском дому у подне, а централна манифестација доделе награда најбољима на конкурсу дан касније – у петак у 14 сати на истом месту, под називом „Како стићи до циља у чизмама од седам миља“.

Гости популарне Медијанине манифестације су између осталих Љубивоје Ршумовић, Слободан Станишић, Тоде Николетић, Бранко Стевановић, Стефан Тићми и други. Новина је дружење писаца са децом из хранитељских породица и округли сто који ће бити одржан на Филозофском факултету у Нишу о књижевности Душана Поп Ђурђева, добитника овогодишње награде „Наиса“. Програм под називом Чувамо ћирилицу у нишкој Народној библиотеци такође је део богатог програма једанаестог Медијана фестивала дечјег стваралаштва и стваралаштва за децу.

На овогодишњи конкурс стигли су литерарни и ликовни радови ученика основних и средњих школа из осам држава.

Корисни линкови

​​​​​​​

​​​​​​​

close

Pritisnite "ENTER" za pretragu ili "ESC" da biste zatvorili prozor.

top