Poklonima za najmlađe Lazareva subota obeležena i ove godine u organizaciji Gradske opština Medijana    -    Centralna gradska opština na ovogodišnjem Sajmu turizma u Nišu    -    Tradicionalno obeležavanje Lazareve subote ispred Hrama cara Konstantina i carice Jelene počinje u 10 sati    -    Gradska opština Medijana i na ovogodišnjem Sajmu turizma u Nišu    -    Festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu treba da živi tokom cele godine    -    Novi podzemni kontejneri u sklopu komunalnog opremanja na teritoriji Gradske opštine Medijana    -    Obaveštenje    -    Dodelom nagrada i priznanja završen 11. Medijana festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu „Jedanaest osmeha za Medijanu“    -    Veliko interesovanje za 11. Medijana festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu u organizaciji najveće niške opštine    -    Počinje 11.Medijana Festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu u organizaciji najveće niške opštine    -   
Održano tradicionalno plivanje za Bogojavljenski krst u organizaciji Gradske opštine Medijana DOGAĐAJI 19.01.2019

Održano tradicionalno plivanje za Bogojavljenski krst u organizaciji Gradske opštine Medijana

Devetnaestogodišnji Damjan Ilić iz Niša, student druge godine niškog DIF-a, prvi je doplivao do časnog krsta u današnjem nadmetanju u organizaciji Gradske opštine Medijana i tako poneo titulu Bogojavljenskog viteza za ovu godinu. Damjan je jedan od dvojice najmlađih učesnika ovogodišnjeg tradicionalnog takmičenja koje je 13. put organizovala najveća niška opština. Njemu ide novčana nagrada od 30.000 dinara, lovorov venac, metalni krst, zlatni lanac i privezak.

-Ne bavim se profesionalno plivanjem, mada bih želeo, i iako bi se možda očekivalo da tako bude, jer je ovo plivanje zahtevno. Cela moja porodica je veoma pobožna, te je tako za sve njih moja pobeda na ovaj veliki praznik i velika i zaslužena nagrada – rekao je danas po izlasku iz bazena najbolji među 20 učesnika.

Kao i prethodne dve godine i lepši pol je imao svoju predstavnicu. Ove godine to je 25- godišnja Mima Stanković, fudbalerka niškog „Mašinca“, koja je zbog svog hrabrog čina pobrala posebne simpatije i aplauze.
Predsednik Gradske opštine Medijana, Nebojša Kocić podsetio je na tradiciju očuvanja običaja koje neguje ova opština, a koji svakog januara privlače veliki broj građana i bez čije podrške oni ne bi bili toliko značajni i vredni.

-Od početka godine imali smo četiri manifestacije kojima je je prisustvovao veliki broj Nišlija i gostiju sa strane, i ja im se ovom prilikom posebno zahvaljujem. Lomili smo Česnicu, organizovali Medijanino božićno seoce“, Doček Pravoslavne nove godine i evo sada plivanje za Časni krst. Svi događaji su bili izuzetno posećeni, naglasio je Kocić. – To znači da smo na dobrom putu i da se poklapamo za željama naših građana, ne samo na području Gradske opštine Medijana već i  grada Niša, pa i juga Srbije.

Za sve učesnike Bogojavljenskog plivanja obezbeđene su nagrade. Građanima je uz podršku Vojske Srbije služen čaj.

Učestvovali su po jedan predstavnik Vojske Srbije, Policijske uprave i niškog Odreda Žandarmerije. Tradicionalna manifestacija organizovana je u saradnji sa Niškom eparhijom, te je blagoslov plivačima dalo sveštenstvo Hrama cara Konatantina i carice Jelene. Velika pomoć u organizaciji bila je od rukovodstva i zaposlenih u Sportskom centru „Čair“, gradskih komunalnih preduzeća, Udruženja volontera „Aktilum“, Udruženja golubara Car Konstantin i Kola srpskih sestara koje je učesnike darivalo peškirima.

close

Pritisnite "ENTER" za pretragu ili "ESC" da biste zatvorili prozor.

top