Na Dan državnosti i svoju slavu Sretenje, Društvo za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine odalo posebno priznanje    -    POZIV    -    U susret 11-om Medijana festivalu dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu u organizaciji Gradske opštine Medijana Organizacioni odbor odlučio    -    Deca iz hraniteljskih porodica otputovala u organizaciji Gradske opštine Medijana    -    Izuzetno interesovanje za prvu debatu Gradske opštine Medijana i pripremu Predloga strategije razvoja za period 2020-2029. godina    -    Prva u nizu javnih debata za pripremu Predloga strategije razvoja GO Medijana za period 2020-2029. godina    -    Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić posetio je Gerontološki centar u Nišu i Klub penzionera    -    Na početku zimskog raspusta GO Medijana okupila učenike osnovnih škola    -    „IZ JUTRA U DAN" 30.01.2019 NEBOJŠA KOCIĆ, PREEDSEDNIK GO MEDIJANA    -    Svečano uručene studentske stipendije i učeničke nagrade Komisije Sveta Petka Gradske opštine Medijana, za školsku 2018./2019. godinu    -   
Nastavlja se saradnja Doma zdravlja u Nišu i Gradske opštine Medijana DOGAĐAJI 16.01.2019

Nastavlja se saradnja Doma zdravlja u Nišu i Gradske opštine Medijana

Organizovanje Bazara zdravlja početkom jula ove godine, i više akcija koje imaju za cilj preventivno očuvanje zdravlja građana, teme su o kojima se razgovoralo na sastanku predsednika Gradske opštine Medijana Nebojše Kocića i direktora Doma zdravlja u Nišu, dr Milorada Jerkana. Na sastanku je postignut dogovor oko zajedničkih aktivnosti u 2019. godini, uz podsećanje na saradnju koja već postoji.

Dom zdravlja Niš svake godine obavlja zdravstvene preglede potencijalnih plivača za Časni krst, a povodom pravoslavnog praznika Bogojavljenje. Građani sa teritorije Gradske opštine Medijana prepoznali su značaj i izglasali da je Domu zdravlja Niš neophodna nabavka ultrazvučnog aparata koji je obezbeđen iz sredstava nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2018“. Najveća niška opština inicirala je i pomogla je otvaranje ROSA škole roditeljstva u Domu zdravlja Niš, čime je zaokružen zajednički dugogodišnji projekat Ministarstva zdravlja i ROSA vode. Nedavno je održana akcija preventivnih pregleda zaposlenih u opštini, čime je saradnja podignuta na još viši nivo preventive i učešća lokalne samouprave u cilju očuvanja zdravlja najšire populacije stanovništva.

Gradska opština Medijana iako najmanja po površini ima najveći broj stanovnika. Kako je centralna gradska opština ona ne obuhvata nijedno seosko područje. Na teritoriji ove gradske opštine Dom zdravlja Niš pruža svoje usluge i brine o zdravlju preko 156 hiljada korisnika opredeljenih za 182 lekara različitih specijalnosti i zdravstvenih radnika koji su visokoedukovani i stručni.

Zdravstvena zaštita stanovništva je organizovana u centralnom objektu Doma zdravlja Niš i pet velikih gradskih zdravstvenih stanica i ambulanti (ZS Duško Radović, ZS Duvanište, ZS Čair, ZA Brzi Brod i OŠ Dušan Radović). U duhu dobre saradnje a u interesu stanovništva, rukovodstvo Doma zdravlja Niš održava dobre odnose sa svim strukturama gradskih opština u svim oblastima.

Zajedničke aktivnosti najveće niške opštine i niškog Doma zdravlja su već prešle u tradiciju, a čine ih organizovanje javnih promocija na temu zdravlja i zdravih stilova života, prevencije bolesti, kao i akcija u kojima su zdravstveni radnici Doma zdravlja Niš išli u susret korisnicima.

close

Pritisnite "ENTER" za pretragu ili "ESC" da biste zatvorili prozor.

top