Na Dan državnosti i svoju slavu Sretenje, Društvo za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine odalo posebno priznanje    -    POZIV    -    U susret 11-om Medijana festivalu dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu u organizaciji Gradske opštine Medijana Organizacioni odbor odlučio    -    Deca iz hraniteljskih porodica otputovala u organizaciji Gradske opštine Medijana    -    Izuzetno interesovanje za prvu debatu Gradske opštine Medijana i pripremu Predloga strategije razvoja za period 2020-2029. godina    -    Prva u nizu javnih debata za pripremu Predloga strategije razvoja GO Medijana za period 2020-2029. godina    -    Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić posetio je Gerontološki centar u Nišu i Klub penzionera    -    Na početku zimskog raspusta GO Medijana okupila učenike osnovnih škola    -    „IZ JUTRA U DAN" 30.01.2019 NEBOJŠA KOCIĆ, PREEDSEDNIK GO MEDIJANA    -    Svečano uručene studentske stipendije i učeničke nagrade Komisije Sveta Petka Gradske opštine Medijana, za školsku 2018./2019. godinu    -   
Akcija pomoći Snežani Marjanović Gradske opštine Medijana, Humanitarne organizacije „Nađi Raula“ , udruženja i građana DOGAĐAJI 30.11.2018

Akcija pomoći Snežani Marjanović Gradske opštine Medijana, Humanitarne organizacije „Nađi Raula“ , udruženja i građana

Gradska opština Medijana organizovala je akciju pomoći Snežani Marjanović, samohranoj majci koja živi sa sinom od socijalne pomoći i dečijeg dodatka. Mali Leon boluje od astme, što dodatno otežava život ove porodice i dečaku remeti životni ritam. Apel za pomoć stigao je na adresu opštine pre dva dana od Humanitarne organizacije „Nađi Raula“, mladog humaniste iz Niša Jovana Milića, inače dobitnika Dukata opštine Medijana za humanost u radu 2016. godine.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić kaže da je opština odmah reagovala na Jovanov poziv, jer je to i zadatak lokalne samouprave.

-Opština mora da bude u službi građana, posebno kada su ovakvi zahtevi u pitanju. Imajući u vidu da je zima a da su najveće potrebe porodice za zimskom garderobom, pozvali smo udruženja i firme sa kojima sarađujemo, kako bi im najpre to obezbedili. Akciji su se odazvali Udruženje niških domaćica i domaćina, Unija niških pekara, Restoran „Biser“, i ovom prilikom im se zahvaljujemo. Opština je već pomagala ovoj porodici, a to će činiti i ubuduće – kaže prvi čovek niške opštine.

Najveći problem sa kojim se Snežana suočava su neadekvatni higijenski uslovi , odnosno veliki broj buba i mušica u stanu pa bi u dogovoru sa niškom firmom „Sanit“ već iduće nedelje trebalo da se uradi i dezinsekcija stana.  Ovo je još jedna u nizu akcija pomoći socijalno ugroženim porodicama sa područja Gradske opštine Medijana. Nedavno je opština organizovala akciju podele paketa za sto porodica,  sa Unijom pekara i donatorima.

 

close

Pritisnite "ENTER" za pretragu ili "ESC" da biste zatvorili prozor.

top