JAVNI POZIV ZA ULIČNE ZABAVLjAČE    -    Održano tradicionalno plivanje za Bogojavljenski krst u organizaciji Gradske opštine Medijana    -    Nastavlja se tradicija plivanja za Časni krst u organizaciji Gradske opštine Medijana    -    Nastavlja se saradnja Doma zdravlja u Nišu i Gradske opštine Medijana    -    Doček Pravoslavne Nove godine u organizaciji Gradske opštine Medijana uz Natašu Bekvalac    -    Doček Pravoslavne Nove godine u organizaciji Gradske opštine Medijana    -    Jedanaesti Medijana Festival dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu 2019.    -    U organizaciji Gradske opštine Medijana, sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Vladike niškog Arsenija, otvoreno „Medijanino Božićno seoce“    -    Gradska opština Medijana tradicionalno Nišlijama darivala česnicu, badnjake i ikone    -    Tradicionalno lomljenje božićne česnice u organizaciji GO Medijana    -   
Gradska opština Medijana učestvovala u projektu sa pobratimskom opštinom Senta DOGAĐAJI 25.08.2018

Gradska opština Medijana učestvovala u projektu sa pobratimskom opštinom Senta

Na poziv predsednika opštine Senta, Rudolfa Cegledija, kao vodećeg partnera na projektu «Zajednička solidarnost» u okviru programa Europe for Citizens, predstavnici Gradske opštine Medijana učestvovali su u realizaciji zjedničkih aktivnosti pobratimskih i partnerskih opština na projektu – susreta u Senti i radionica na temu zajedničke solidarnosti. Gradsku opštinu Medijana su predstavljali, osim zaposlenih u GO Medijana i članovi udruženja sa teritorije ove opštine: Udruženje invalida rada Grada Niša, Udruženje za pomoć osobama sa autizmom, NVO Zeleni ključ i Udruženje Zooplanet. Projekat je realizovan od 10. do 12. avgusta.

Tokom trodnevne manifestacije, na zajedničkom plenarnom zasedanju su, osim predstavljanja svih partnera, učesnici upoznati sa mogućnostima saradnje u okviru EU programa u kojima gradovi i opštine iz Srbije mogu da učestvuju.

Tokom drugog dana, organizovane su radionice i predstvaljanje organizacija koje su učestvovale, odnosno bile deo timova partnerskih opština. Predstavnici GO Medijana su učestvovali, zajedno sa partnerima iz opštine Kranj iz Slovenije na radionici na kojoj je bilo reči o generacijskoj i EU solidarnosti, principima na kojima počiva Evropska unija i solidarnost u zemljama članicama.

Takođe, članice i članovi tima  GO Medijana su učestvovali i u likovnoj radionici.

Na predlog delegacije najveće niške opštine organizovan je i sastanak svih partnerskih opština i tom prilikom je dogovoren nastavak zajedničke saradnje na realizaciji zajedničkih aktivnosti u cilju jačanja saradnje, razmene iskustava i pružanje međusobne pomoći u radu kao i povezivanju organizacija, udruženja građana  i samih javnih uprava.

Delegacija Gradske opštine Medijana obišla je i spomen kuću Stevana Sremca, čije je uređenje i sama pomogla. Domaćin Medijaninom timu je bio g-din Igor Stojkov, sekretar Skupštine opštine Sent sa kojom traje dugogodišnja uspešna saradnja.

close

Pritisnite "ENTER" za pretragu ili "ESC" da biste zatvorili prozor.

top