Otvoren „Peti Medijana sport fest 2018“ u organizaciji Gradske opštine Medijana    -    Počinje „Peti Medijana sport fest 2018.“ u organizaciji Gradske opštine Medijana    -    Peti Medijana sport fest u organizaciji Gradske opštine Medijana počinje u ponedeljak, 24. septembra na terenima OŠ „Dušan Radović“    -    Posle godinu dana realizovana inicijativa najveće niške opštine i Doma zdravlja u Nišu    -    Obeležena stota godišnjica Solunskog fronta u organizaciji Gradske opštine Medijana i Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine iz Beograda    -    Prijem za Vladimira Matića, guvernera za Srbiju i Crnu Goru 2018/2019. godinu Rotari Distrikta 2483, u Gradskoj opštini Medijana    -    Obeležavanje stote godišnjice Solunskog fronta u organizaciji Gradske opštine Medijana    -    Tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Gradskoj opštini Medijana    -    Povodom početka nove školske godine, predsednik Gradske opštine Medijana posetio Osnovnu školu Car Konstantin    -    U Gradskoj opštini Medijana priređen prijem za Društvo za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine iz Beograda    -   
Gradska opština Medijana učestvovala u projektu sa pobratimskom opštinom Senta DOGAĐAJI 25.08.2018

Gradska opština Medijana učestvovala u projektu sa pobratimskom opštinom Senta

Na poziv predsednika opštine Senta, Rudolfa Cegledija, kao vodećeg partnera na projektu «Zajednička solidarnost» u okviru programa Europe for Citizens, predstavnici Gradske opštine Medijana učestvovali su u realizaciji zjedničkih aktivnosti pobratimskih i partnerskih opština na projektu – susreta u Senti i radionica na temu zajedničke solidarnosti. Gradsku opštinu Medijana su predstavljali, osim zaposlenih u GO Medijana i članovi udruženja sa teritorije ove opštine: Udruženje invalida rada Grada Niša, Udruženje za pomoć osobama sa autizmom, NVO Zeleni ključ i Udruženje Zooplanet. Projekat je realizovan od 10. do 12. avgusta.

Tokom trodnevne manifestacije, na zajedničkom plenarnom zasedanju su, osim predstavljanja svih partnera, učesnici upoznati sa mogućnostima saradnje u okviru EU programa u kojima gradovi i opštine iz Srbije mogu da učestvuju.

Tokom drugog dana, organizovane su radionice i predstvaljanje organizacija koje su učestvovale, odnosno bile deo timova partnerskih opština. Predstavnici GO Medijana su učestvovali, zajedno sa partnerima iz opštine Kranj iz Slovenije na radionici na kojoj je bilo reči o generacijskoj i EU solidarnosti, principima na kojima počiva Evropska unija i solidarnost u zemljama članicama.

Takođe, članice i članovi tima  GO Medijana su učestvovali i u likovnoj radionici.

Na predlog delegacije najveće niške opštine organizovan je i sastanak svih partnerskih opština i tom prilikom je dogovoren nastavak zajedničke saradnje na realizaciji zajedničkih aktivnosti u cilju jačanja saradnje, razmene iskustava i pružanje međusobne pomoći u radu kao i povezivanju organizacija, udruženja građana  i samih javnih uprava.

Delegacija Gradske opštine Medijana obišla je i spomen kuću Stevana Sremca, čije je uređenje i sama pomogla. Domaćin Medijaninom timu je bio g-din Igor Stojkov, sekretar Skupštine opštine Sent sa kojom traje dugogodišnja uspešna saradnja.

close

Pritisnite "ENTER" za pretragu ili "ESC" da biste zatvorili prozor.

top