JAVNI POZIV ZA ULIČNE ZABAVLjAČE    -    Održano tradicionalno plivanje za Bogojavljenski krst u organizaciji Gradske opštine Medijana    -    Nastavlja se tradicija plivanja za Časni krst u organizaciji Gradske opštine Medijana    -    Nastavlja se saradnja Doma zdravlja u Nišu i Gradske opštine Medijana    -    Doček Pravoslavne Nove godine u organizaciji Gradske opštine Medijana uz Natašu Bekvalac    -    Doček Pravoslavne Nove godine u organizaciji Gradske opštine Medijana    -    Jedanaesti Medijana Festival dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu 2019.    -    U organizaciji Gradske opštine Medijana, sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Vladike niškog Arsenija, otvoreno „Medijanino Božićno seoce“    -    Gradska opština Medijana tradicionalno Nišlijama darivala česnicu, badnjake i ikone    -    Tradicionalno lomljenje božićne česnice u organizaciji GO Medijana    -   
Počeli ,,Dani bureka DOGAĐAJI 17.08.2018

Počeli ,,Dani bureka" na nišavskom keju uz podršku GO Medijana

Na nišavskom keju počela je manifestacija ,,Dani bureka” u organizaciji Udruženja ,,Unije pekara’’ iz Niša, a uz pomoć Gradske opštine Medijana, Kancelarije za mlade i Turističke organizacije Niš.

Posetioci će imati priliku da od 16. do 19. avgusta 2018. probaju kako najukusniji, tako i najveći burek koji će biti posebna atrakcija burekdžijade. Turisti i Nišlije će na ovom jedinstvenom gastronomskom događaju pored domaćeg moći da probaju i burek koji će praviti gosti iz Grčke, Makedonije i Bugarske.

Veruje se da je Niš prvo mesto u kojem je burek počeo da se priprema, da bi danas ovaj ,,hrskavi, niški doručak’’ bio poznat širom Balkana. Da mu se Nišlije raduju, kako za doručak, tako i za večeru na nišavskom keju potvrđuje i veliki broj posetilaca na otvaranju ,,Dana bureka”.

close

Pritisnite "ENTER" za pretragu ili "ESC" da biste zatvorili prozor.

top