Na Dan državnosti i svoju slavu Sretenje, Društvo za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine odalo posebno priznanje    -    POZIV    -    U susret 11-om Medijana festivalu dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu u organizaciji Gradske opštine Medijana Organizacioni odbor odlučio    -    Deca iz hraniteljskih porodica otputovala u organizaciji Gradske opštine Medijana    -    Izuzetno interesovanje za prvu debatu Gradske opštine Medijana i pripremu Predloga strategije razvoja za period 2020-2029. godina    -    Prva u nizu javnih debata za pripremu Predloga strategije razvoja GO Medijana za period 2020-2029. godina    -    Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić posetio je Gerontološki centar u Nišu i Klub penzionera    -    Na početku zimskog raspusta GO Medijana okupila učenike osnovnih škola    -    „IZ JUTRA U DAN" 30.01.2019 NEBOJŠA KOCIĆ, PREEDSEDNIK GO MEDIJANA    -    Svečano uručene studentske stipendije i učeničke nagrade Komisije Sveta Petka Gradske opštine Medijana, za školsku 2018./2019. godinu    -   
Gradskoj  opštini Medijana uručena nagrada za suzbijanje sive ekonomije i učešće u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ DOGAĐAJI 03.07.2018

Gradskoj opštini Medijana uručena nagrada za suzbijanje sive ekonomije i učešće u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“

Gradskoj opštini Medijana, kao i ostalim opštinama nagrađenim u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ NALED-a i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave  uručen je  vaučer u iznosu od  po 23.000 evra.

„Novac će biti iskorišćen u skladu sa pravilima organizatora nagradne igre, ali i u skladu sa željama i potrebama stanovnika opštine. Zahvaljujući građanima, koji su pokazali izuzetnu savesnost i predanost u borbi protiv sive ekonomije niški Dom zdravlja dobiće ultrazvučni aparat, za koji će biti utrošena dobijena sredstva“, rekao je predsednik Gradske opštine  Medijana Nebojša Kocić.

-Građani Medijane glasali su za tri ponuđena projekta: kupovinu ultrazvučnog aparata za niški Dom zdravlja, nabavku pametnih interaktivnih tabli za 11 osnovnih škola i kupovinu vozila za potrebe korisnika Gerontološkog centra u Nišu. Šta će biti kupljeno od tih para odlučili su sami građani Niša, dodao je Kocić.

Inače, uručenju nagrada prisustvovala su čak tri ministra, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić, ministar za rad boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, ali i predstavnici Poreske uprave i NALED-a.

„Uspeli smo da problem sive ekonomije izbacimo u prvi plan, dokaz za to je 11 miliona koverata s računima za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“  koje su građani poslali rekao je  Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović koji je i predsednik Koordinacionog tela Vlade Srbije za suzbijanje sive ekonomije i dodao da se smanjuje siva ekonomija i da se povećava naplata poreskih prihoda.   

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić posebno se osvrnuo na takmičenje gradova i opština u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ i istakao da su građani Bele Palanke, Blaca, Dimitrovgrada, Kikinde, Kule, Medijane, Savskog venca, Vranja i Vrbasa odgovornim ponašanjem pomogli da njihove zajednice osvoje nagradni fond od po 23.000 evra za ulaganje u projekte od javnog značaja.

„Istraživanje koje smo sproveli pokazuje da je nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“ motivisala 35 odsto građana da traže račune za kupljenu robu. To znači da je nagradna igra ispunila svoj cilj“, rekla je izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović.
Medijana je osvojila drugo mesto u kategoriji velikih opština. U kategoriji velikih opština bolji od Medijane bili su Vranjanci, dok je treće mesto zauzela Kikinda.

Najviše koverata u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ stiglo je iz Beograda, Novog Sada i Niša. Nišlije su poslale ukupno 407.034, a više od polovine, čak 219.338 koverata pristiglo je sa teritorije Gradske opštine Medijana.
 

http://www.politika.rs/sr/clanak/406595/Prvo-poluvreme-u-utakmici-protiv-sive-ekonomije

close

Pritisnite "ENTER" za pretragu ili "ESC" da biste zatvorili prozor.

top