Gradska opština Medijana u saradnji sa Udruženjem cirkuskih artista „Trapez“ iz Beograda    -    Obeležavanje Svetske nedelje dojenja u organizaciji Gradske opštine Medijana i Komisije za mlade i pronatalitetnu politiku    -    MEDIJANA - ZA BEBU VIŠE PODRŠKA DOJENjU    -    Gradska opština Medijana priključila se kampanji „Blica“ – „Očistimo reke i jezera“    -    Nastupom Sare Jo završeno ovogodišnje i jedno od najposećenijih kulturnih leta u Medijani    -    Nastupom Đorđa Davida i Ivane Peters nastavljeno Medijanino kulturno leto u Svetosavskom parku    -    Nastupom „Osvajača“ počelo 14. Kulturno leto u Medijani    -    U Svetosavskom parku počinje Kulturno leto u Medijani 2019.    -    Odlaže se Veče folklora u Svetosavskom parku    -    MEDIJANINO KULTURNO LETO    -   
Vaučeri za socijalno najugroženije stanovnike Gradske opštine Medijana DOGAĐAJI 28.12.2017

Vaučeri za socijalno najugroženije stanovnike Gradske opštine Medijana

Gradska opština Medijana u saradnji sa Udruženjem samohranih majki, pred kraj godine, darivala je vaučerima u vrednosti od 1500 dinara  300 socijalno najugroženijih sugrađana, koji su se tokom godine opštini i Komisiji za socijalna pitanja obraćali za pomoć.

Gradska opština Medijana jednokratnim novčanim pomoćima koje, na osnovu zahteva i adekvatne dokumentacije odobravaju Veće I Komisija za socijalna pitanja, pomaže našim socijalno najugroženijim sugrađanima da prebrode neke teške trenutke u životu.

Budžetom GO Medijana za 2017 godinu za socijalu je opredeljeno 5 miliona dinara. Samo Komisija je obradila oko 700 zahteva  i dodelila pomoć u iznosu od 2 milona 119 hiljada dinara, istakla je Jelena Denić predsednica Komisije za socijalna davanja.

Pred kraj godine onima koji su u najtežoj situaciji, njih oko 300, podelili smo vaučere na 1 500 dinara za kupovinu. Udruzenje samohranih majki, za svoje najugroženije članice, dobilo je 94 vaučera za kupovinu poklona za decu, kazala je Denićeva.

Iako je Budžet opštine za 2018. godinu prilično smanjen, sredstva namenjena socijalnim davanjima nisu smanjivana i ostala su na nivou ove godine, odnosno iznose 5 miliona dinara.

close

Pritisnite "ENTER" za pretragu ili "ESC" da biste zatvorili prozor.

top