14.07.2017. GRADSKA OPŠTINA MEDIJANA POMAŽE „NURDOR“-u SA POLA MILIONA DINARA I POZIVA OPŠTINE I GRADOVE DA SE PRIKLJUČE AKCIJI

 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420

Gradska opština Medijana odlučila je da sa 500 000 dinara pomogne Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka  da prikupi preostala sredstva neophodna za završetak izgradnje novog dečijeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Na ovaj način pokrećemo inicijativu za uključivanje svih koji žele da naša teško obolela deca imaju neophodne i preko potrebne uslove za lečenje, rekao je predsednik  opštine Milan Krstić uručivši  predstavnicima „NURDOR“-u rešenje o uplati navedenih sredstava.

-Deca su nam najvažnija u životu, a posebno ona koja se bore sa teškom bolešću. Posle saznanja da je potrebno još sredstava za završetak dečijeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu odlučili smo da izdvojimo pola miliona dinara iz budžeta. Na Dečijoj klinici Kliničkog centra u Nišu u okviru koje se gradi neophodno odeljenje, leče se mališani iz gotovo pola Srbije, pa pozivam sve predsednike opština i gradonačelnike da iz budžeta izdvoje onoliko para koliko mogu, kako bi se ovaj posao od izuzetne važnosti što pre priveo kraju i kako bi naša teško obolela deca dobila prvo pravo onkološko odeljenje po evropskim standardima i po meri deteta, rekao je predsednik GO Medijana Milan Krstić, obrazlažući odluku o donaciji sredstava.

Krstić je dodao da će najveće niška opština izdvojiti sredstva i za treću fazu izgradnje navedenog odeljenja, a saglasno  finansijskim mogućnostima.

U ime Nacionalnog Udruženja roditelja dece obolele od raka , na donaciji je zahvalila Ninoslava Lilić.

-Opština Medijana daje podstrek i svojim primerom pokazuje kako se treba boriti za život. Ovo je deo sredstava koje ćemo iskoristiti za završetak druge faze izgradnje, ali se nadamo da će celo odeljenje biti gotovo do kraja godine – rekla je Lilićeva, zahvalivši na donaciji.

Gradska opština Medijana Niš godinama sarađuje sa NURDOR-om i podržava njihove akcije. Pomagala je i rad roditeljske kuće kojoj je, pored ostalog, poklonila i jedan računar.

Ovo leta pružiće građanima i gostima Niša još jednu mogućnost za sakupljanje preko potrebnog novca i završetak dela Dečje klinike, namenjenog mališanima obolelim od raka. Sve vreme trajanja „Medijana festa 2017“, koji počinje 21. jula u parku Svetog Save, u organizaciji GO Medijana biće postavljena kutija za prikupljanje preko potrebnog novca.

Rukovodstvo GO Medijana odlučilo je da pokrene inicijativu da se nedostajući novac prikupi i obezbedi završetak velikog i važnog posla za mališane, kojima su posebni uslovi lečenja i života preko potrebni.

 

Share

Možda Vam se dopada i...