14.07.2017. ГРАДСКА ОПШТИНА МЕДИЈАНА ПОМАЖЕ „НУРДОР“-у СА ПОЛА МИЛИОНА ДИНАРА И ПОЗИВА ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ДА СЕ ПРИКЉУЧЕ АКЦИЈИ

 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420

Градска општина Медијана одлучила је да са 500 000 динара помогне Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака  да прикупи преостала средства неопходна за завршетак изградње новог дечијег хемато-онколошког одељења у Нишу.

На овај начин покрећемо иницијативу за укључивање свих који желе да наша тешко оболела деца имају неопходне и преко потребне услове за лечење, рекао је председник  општине Милан Крстић уручивши  представницима „НУРДОР“-у решење о уплати наведених средстава.

-Деца су нам најважнија у животу, а посебно она која се боре са тешком болешћу. После сазнања да је потребно још средстава за завршетак дечијег хемато-онколошког одељења у Нишу одлучили смо да издвојимо пола милиона динара из буџета. На Дечијој клиници Клиничког центра у Нишу у оквиру које се гради неопходно одељење, лече се малишани из готово пола Србије, па позивам све председнике општина и градоначелнике да из буџета издвоје онолико пара колико могу, како би се овај посао од изузетне важности што пре привео крају и како би наша тешко оболела деца добила прво право онколошко одељење по европским стандардима и по мери детета, рекао је председник ГО Медијана Милан Крстић, образлажући одлуку о донацији средстава.

Крстић је додао да ће највеће нишка општина издвојити средства и за трећу фазу изградње наведеног одељења, а сагласно  финансијским могућностима.

У име Националног Удружења родитеља деце оболеле од рака , на донацији је захвалила Нинослава Лилић.

-Општина Медијана даје подстрек и својим примером показује како се треба борити за живот. Ово је део средстава које ћемо искористити за завршетак друге фазе изградње, али се надамо да ће цело одељење бити готово до краја године – рекла је Лилићева, захваливши на донацији.

Градска општина Медијана Ниш годинама сарађује са НУРДОР-ом и подржава њихове акције. Помагала је и рад родитељске куће којој је, поред осталог, поклонила и један рачунар.

Ово лета пружиће грађанима и гостима Ниша још једну могућност за сакупљање преко потребног новца и завршетак дела Дечје клинике, намењеног малишанима оболелим од рака. Све време трајања „Медијана феста 2017“, који почиње 21. јула у парку Светог Саве, у организацији ГО Медијана биће постављена кутија за прикупљање преко потребног новца.

Руководство ГО Медијана одлучило је да покрене иницијативу да се недостајући новац прикупи и обезбеди завршетак великог и важног посла за малишане, којима су посебни услови лечења и живота преко потребни.

 

Share

Можда Вам се допада и...