Ученици и професори из Сенте у посети Градској општини Медијана

 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420

Фестивалско дружење прерасло у пријатељство

Ученици и професори из Сенте гости су ових дана Градске општине Медијана и Града Ниша. Долазе у посету највећој нишкој општини у време Фестивала дечјег стваралаштва и стваралаштва за децу, ове године деветог по реду. По традицији њихови домаћини су ученици из Основне школе „Радоје Домановић“, са којима се друже и упознају Ниш током тродневног боравка. Дружење које траје годинама прерасло је у пријатељство, па је гостију из Војводине све више. Градска општина Медијана годинама сарађује са општином Сента, а боравак младих још једна је прилика за наставак сарадње, размену различитости култура, нова упознавања.

За ученике и наставнике из Сенте данас је у Градској општини Медијана организован пријем. Поздравио их је председник општине, Милан Крстић уз жељу да им боравак у граду на Нишави буде пријатан, да посете старе и стекну нове пријатеље. Директорка ОШ „Радоје Домановић“ Душица Тричковић нагласила је да „девети рођендан сусретања са пријатељима из Сенте доноси нову радост сусретања и прилику за нову размену знања и искустава у области школства“. Професор Никола Ирге, који је допутовао са ђацима кз Сенте не крије задовољство поновног доласка у Ниш, град који каже, познаје као свој родни.  Додаје да осмехе ученика кад дођу у општину Медијана ништа не може да замени, те је то разлог што из године у годину долазе опет у госте својим другарима.

Сенћани ће у уторак, 21. марта бити гости на свечаности уручења награда најбољима на „Деветом Медијана фестивалу дечјег стваралаштва и стваралаштва за децу“, у организацији Градске општине Медијана, у Официрском дому у Нишу.

ЦХ: БИЉАНА СТАНОЈЕВИЋ, ГО МЕДИЈАНА

ЦХ: НИКОЛА ИРГЕ, ОШ СТЕВАН СРЕМАЦ, СЕНТА

ЦХ: ДУШИЦА ТРИЧКОВИЋ, ОШ РАДОЈЕ ДОМАНОВИЋ, НИШ

Share

Можда Вам се допада и...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − ten =