Пројекат „Може то и другачије“ Градске општине Медијана у основним школама

  • Untitled-1
  • Untitled-2
  • Untitled-3

Како спречити вршњачко насиље?

Још један пројекат Градске општине Медијана у служби младих, под називом „Може то и другачије“. Спроводи се у десет основних школа на подручју општине, како би се указало на све могућности спречавања вршњачког насиља и правилне начине усмeравања енергије младих. Предавања слушају ученици осмог разреда, јер је процена да је њима, у том животном добу потребна највећа помоћ када је реч о вршњачким односима. О томе како контролисати бес и све непријатне ситуације које могу бити последица, већ се говорило у школама „Др Зоран Ђинђић“ у Брзом броду, „Ћеле Кули“ и Основној школи „Вожд Карађорђе“.

Једно у низу предавања слушали су ученици Основне школе „Ратко Вукићевић“.

Пројекат који у потпуности са 500.000 динара финансира Градска општина Медијана први пут се организује са овако великим бројем ученика, родитеља и наставника и први пут у непосредном разговору са ученицима. Фокус највеће нишке општине је развој младих и побољшање свеукупних услова живота те је серија предавања осмишљена у сарадњи са тимом психолога. Жеља је да се конфликтне ситуације међу новим генерацијама смање на најмању могућу меру, спречи појава сукоба, беса и љутње. Предавања су поклон општине ученицима завршних разреда у нади да ће прихватити начине ненасилне комуникације и развијати се у младе интелектуалце који ће достојно представљати своју општину, град и државу.

У наредних месеца дана пројекат „Може то и другачије“ биће реализован у преосталим основним школама на подручју Градске општине Медијана.

Share

Можда Вам се допада и...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 + two =