Пријем у ГО Медијана за генералног конзула Бугарске у Нишу

Прекогранична сарадња ствара могућности

Сумирање досадашње и разматрање могућности за будућу сарадњу, неке су од тема на пријему који је за генералног конзула у Нишу, Едвина Сугарева приредио председник Градске општине Медијана, Милан Крстић.

– Први сусрет обећава. Част је и задовољство угостити највишег представника Бугарске у Нишу. Општина Медијана има одличну комуникацију са градом Монтаном у Бугарској и у току је припрема заједничког пројекта за сценско опремање, вредног пола милиона евра – рекао је први човек највеће нишке општине Милан Крстић и додао да је Копривштица једна од општина у Бугарској са којом такође Медијана сарађује.

Генерални конзул Бугарске у Нишу, Едвин Сугарев изразио је спремност да помогне у реализацији пројекта за изградњу обданишта у насељу Брзи Брод, које је неопходно овом насељу а који би реализовала Градска општина Медијана са партнером из суседне државе.

– Спремни смо да радимо на унапређењу културне и сваке друге сарадње. Са председником општине Медијана срећем се први пут од именовања и утисак је да ћемо добро сарађивати. Та сарадња биће и у корист Бугара који живе и раде у Нишу – рекао је Сугарев, нагласивши да је Удружење „Цариброд“ једно од најактивнијих.

Бугарски конзул позвао је представнике Градске општине Медијана да посете Софију и успоставе контакте са потенцијалним партнерима и фондовима.

Share

Можда Вам се допада и...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + nine =