Пријем за пензионерска удружења у Градској општини Медијана и нова помоћ старијим суграђанима

  • medijana 1
  • medijana 2
  • medijana 3
  • medijana 5
  • medijana 6

После излета помоћ за књижице

Нова помоћ из Градске општине Медијана за пензионере. После организације излета за пензионерска удружења са свог подручја, највећа нишка општина пружиће помоћ најстаријим суграђанима да дођу до нових здравствених књижица.

– Даћемо наше раднике и опрему неопходну за прибављање нових здравствених књижица и то за пензионере са подручја Града Ниша, не само Медијане. Послаћемо их у удружења како би за њихове потребе завршили администрацију и убрзали процедуру – рекао је на пријему настаријих суграђана председник Градске општине Медијана Милан Крстић.

Градска општина Медијана организовала је ове јесени шест излета за око 400 пензионера, али је интересовање било далеко веће. Крстић каже да ће се наредне године наставити са овом праксом, па ће и више пара бити планирано за те намене. Он наводи и да је пре усвајања буџета за наредну годину желео да се види са пензионерима како би чуо њихове предлоге за нову сарадњу.

Представници удружења настарије популације захвалили су на пријему и несвакидашњој пажњи коју добијају у Градској општини Медијана.

– Одушевљени смо екскурзијама које сте организовали за нас. Нико нас никад није тако уважио и испоштовао. То је први пут да је неко из органа власти показао бригу за пензионере, и то у времену кризе и недостатка пара за пензије – рекао је Јовица Ралић из Удружења пензионера „Медијана“.

Пензионери су ове године о трошку Градске општине Медијана путовали у Врњачку, Врањску и Соко Бању. На општини Медијана живи највише пензионера у односу на друге општине – 25 хиљада, од укупно 64 хиљаде колико их је на територији града Ниша.

 

Share

Можда Вам се допада и...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen + 12 =