Пријем за „нишке“ олимпијце у Градској општини Медијана

  • DSCN4103
  • DSCN4105
  • DSCN4127

Част је бити гост своје општине

– Част ми је и задовољство што сам гост моје општине – овако је пријем у Градској општини Медијана прокоментарисао Стефан Јовић, наш сребрни олимпијац и уједно њен житељ. Њега и остале чланове Олимпијског тима Србије Саву Ранђеловића и Ненадa Филиповића који су прве спортске кораке начинили на теренима Градске општине Медијана управо је угостила „њихова“ општина.

– Част ми је и задовољство бити домаћин српским, а нишким олимпијцима. Једногласно смо на седници Већа донели одлуку да им наградимо са по 200.000 динара. Био бих срећан кад би могли да им купимо стан, као што је нађи Хигл помогао њен родни град, али сада то не можемо – рекао је на пријему председник градске општине Медијана Милан Крстић и најавио: – Одлука је да улажемо у спорт и најмлађе. Милион динара издвојићемо за обуку ученика – непливача из десет основних школа с нашег подручја а која ће обухватити око 3.000 деце. То ћемо радити у сарадњи са Спортским центром „Чаир“.

И раније је општина Медијана помагала Ненаду Филиповићу, али је овај пут био истински дирнут.

– Ово су ми биле треће олимпијске игре, а по први пут сам овако дочекан у Нишу.Општина Медијана цени то што радим, вреднује мој труд, обећавам, ја ћу јој максимално враћати уложено – рекао је Филиповић.

Посебну захвалност изразио је Сава Ранђеловић, „златни“ ватерполиста.

– Захваљујем се председнику општине Медијана на предивном гесту и награди. Баш сам изненађен и надам се да ће стопама ове општине кренути и други – рекао је Ранђеловић.

Градска општина Медијана била је отворена за све који су желели да се друже са Стефаном, Савом и Ненадом. Уз сликање и аутограме искористили су прилику да спортисте питају како и где тренирају, шта планирају, како је било у Бразилу.

По договору са руководством ГО Медијана, Јовић, Ранђеловић и Филиповић биће гости свечаног пријема првака који општина организује 2. септембра у Парку Свети Сава. Тада би требало и да се испуни жеља Стефанова – да баци тројку у својој, школи „Свети Сава“, јер је како рече све остале школе у Нишу недавно обишао, а за своју није имао времена!

 

Руководство Градске општине Медијана одлучило је да ову тројицу олимпијаца који су уједно и житељи Градске општине Медијана, награди за освојене медаље и учествовање на тек завршеним Олимпијским играма у Рио Де Жанеиру и тако покаже да су праве вредности медаље, резултати, залагање и труд а ни „ријалити звезде“.

Share

Можда Вам се допада и...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − fourteen =