ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ

Скупштином Градске општине Медиjана преседава председник који организује њен рад, сазива и преседава њеним седницама и обавља друге послове утврђене законом и Статутом.
Председник Скупштине ГО Медијана је Проф. др Жарко Ранковић


zarkorankovicПроф.др Жарко Ранковић је рођен 1952. године у Вишеграду. Гимназију Стеван Сремац и медицински факултет је завршио у Нишу.

Специјалиста инфективних болести, редовни професор Универзитета у Нишу.

Члан Српског лекарског друштва у коме је био члан комисије за примаријате. Члан је уређивачког одбора листа Тимочки медицински гласник. Био је члан Управног одбора и Стручног савета Клиничког центра у Нишу. Директор је Клинике за инфективне болести КЦ Ниш. Изабран је за ментора за специјализације из инфектологије на медицинском факултету у Новом Саду, где је и члан комисија за оцену подобности теме и кандидата и комисије за одбрану магистарских радова и докторских теза на истом факултету. Председник је комисије за полагање специјалистичких испита из инфектологије на Медицинском факултету у Нишу. Био је главни истраживач у три велике научне студије. Као афирмисани стручњак био је председник Инфектолошке секције Српскох лекарског друштва. Аутор и коаутор великог броја научних радова и уџбеника.

У три мандата је био члан Градског већа у коме је био задужен за ванредне ситуације и безбедност, основно здравство и заштиту животне средине. Успешно је обављао дужност заменика команданта Градског штаба за ванредне ситуације Града Ниша. Члан је комисије за ванредне ситуације и безбедност при Сталној конференцији градова и општина. Интензивно је учествовао у раду СРПСКО РУСКОГ ХУМАНИТАРНОГ ЦЕНТРА и свим  акцијама деминирања. Био је носиоц активности у изради Стратегије безбедности Града Ниша, а активно је учествовао и у изради Стратегије безбедности младих. Резервни је официр ВС и резервни ватрогасни официр. За свој рад и допринос унапређењу система безбедности добио је више признања. У задњем мандату члана Градског већа налазио се на челу Комисије за мирно решавање спорова у случају уједа паса луталица, пада на леду и слично. Радом ове комисије уштеђена су вишемилионска средства буџету града.

Ожењен, отац двоје деце. Члан СПС од 1996 године, тренутно на функцији председника Привременог руководства СПС Града Ниша.

 

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Ваше име (обавезно)

Ваша е-пошта (обавезно)

Предмет

Ваша порука

Share