Povelje i pehari najboljim školama

  • Exif_JPEG_420
    Exif_JPEG_420
  • Exif_JPEG_420
    Exif_JPEG_420

Ovogodišnji  „Četvrti Medijana Sportfest 2017“, bio je najuspešniji za osnovne škole „Dušan Radović“, „Sveti Sava“ i „Ćele Kula“, jer su u generalnom plasmanu rangirane od prvog do trećeg mesta. Predstavnicima i direktorima ovih škola u Gradskoj opštini Medijana uručene su povelje i pehari, čime je još jednom ukazano na značaj sporta za pravilan razvoj mladih i dece školskog uzrasta. Priznanja i nagrade pripale su i srednjim školama – za prvo mesto Gimnaziji „Bora Stanković“, za drugo Gimnaziji 9.maj“. Treće mesto u zbirnom plasmanu osvojila je Ekonomska škola.

Dodeljene su i medalje učenicima i učenicama osnovnih i srednjih škola koji su se takmičili u atletici.

-Svaki događaj koji promoviše sport je način da što veći broj dece privučemo da se aktivira i fizičkom aktivnošću utiče na kvalitet svog zdravlja. Gradska opština Medijana kao najveće niška opština želi da bude prepoznatljiva u svemu pa i u animiranju mladih da se bave nekom sportskom disciplinom – rekao je član Veća Gradske opštine Medijana, prof. dr Srđan Jovković i podsetio da je interesovanje za „Medijana Sportfest“ iz godine u godinu sve veće i da će se ova manifestacija sve više unapređivati.

Jedinstvena sportska manifestacija u organizaciji Gradske opštine Medijana ove je godine okupila više od 700 učenika, iz deset osnovnih i 12 srednjih škola sa područja najveće niške opštine. Trajala je pet dana. Partneri u organizaciji bili su Osnovna škola „Dušan Radović“,  Fakultet sporta i fizičke kulture i Udruženje „Aktilum“.

Share

Možda Vam se dopada i...