Повеље и пехари најбољим школама

  • Exif_JPEG_420
    Exif_JPEG_420
  • Exif_JPEG_420
    Exif_JPEG_420

Овогодишњи  „Четврти Медијана Спортфест 2017“, био је најуспешнији за основне школе „Душан Радовић“, „Свети Сава“ и „Ћеле Кула“, јер су у генералном пласману рангиране од првог до трећег места. Представницима и директорима ових школа у Градској општини Медијана уручене су повеље и пехари, чиме је још једном указано на значај спорта за правилан развој младих и деце школског узраста. Признања и награде припале су и средњим школама – за прво место Гимназији „Бора Станковић“, за друго Гимназији 9.мај“. Треће место у збирном пласману освојила је Економска школа.

Додељене су и медаље ученицима и ученицама основних и средњих школа који су се такмичили у атлетици.

-Сваки догађај који промовише спорт је начин да што већи број деце привучемо да се активира и физичком активношћу утиче на квалитет свог здравља. Градска општина Медијана као највеће нишка општина жели да буде препознатљива у свему па и у анимирању младих да се баве неком спортском дисциплином – рекао је члан Већа Градске општине Медијана, проф. др Срђан Јовковић и подсетио да је интересовање за „Медијана Спортфест“ из године у годину све веће и да ће се ова манифестација све више унапређивати.

Јединствена спортска манифестација у организацији Градске општине Медијана ове је године окупила више од 700 ученика, из десет основних и 12 средњих школа са подручја највеће нишке општине. Трајала је пет дана. Партнери у организацији били су Основна школа „Душан Радовић“,  Факултет спорта и физичке културе и Удружење „Актилум“.

Share

Можда Вам се допада и...