Новац не сме да буде препрека за Богдана и Новака Станојевића

Милан Крстић, Богдан и Новак Станојевић, Проф. др Жарко Ранковић
Милан Крстић, Богдан и Новак Станојевић, Проф. др Жарко Ранковић

Општина Медијана прва помаже олимпијцима!

 

Богдан и Новак Станојевић, први новац за пут у Индију на светску Олимпијаду из астрофизике и физике добиће од Градске општине Медијана! Веће највеће нишке општине одлучило је да талентованим ученицима помогне са 100.000 динара, и тако иницира и друге институције да помогну младим талентима.

Са физичарима достојним светског гласа разговарали су председник Градске општине Медијана Милан Крстић и први човек Скупштине проф. Др Жарко Ранковић. Нешто раније и чланови Већа.

  • Прекинули смо седницу Већа на кратко како би ове младе и паметне људе удостојили наше подршке и показали им колико нам значе. Знамо да средства која смо одвојили нису довољна али ако сви крену нашим путем биће их. Мора да их буде, јер нема вреднијег од наше деце – нагласили су први људи Градске општине Медијана.

Богдан и Новак Станојевић су срећни вестима саопштеним данас. Очекивали су то јер им је већ наговештено приликом првог позива и посете Медијани почетком ове недеље. Кажу, знали су да их њихова општина неће издати. Истовремено су забринути, јер им је за пут неопходно скоро шестоструко више а половину новца морају да уплате до 1. августа.

  • Обратили смо се институцијама, фирмама, фондацијама, али осим Медијане нема одговора ниоткуда. Обећавамо, достојно ћемо представљати своју земљу, град и општину у Индији, спремаћемо се вредно, само да прикупимо новац за пут – кажу Станојевићи уз молбу, али и осмех што их је неко бар чуо.

Такмичење на које одлазе у далеку Индију одржаће се од 9. до 19. децембра ове године а Нишлије би на тај пут требало да иду у тиму са друговима из београдске математичке гимназије. Имаће конкуренцију из чак 40 земаља.

Богдан и Новак су близанци, што њихов успех чини још занимљивијим. Сребро и бронза из Аргентине са јуниорске научне олимпијаде само су део њихове колекције награда. Биће их тврде још!

Share

Можда Вам се допада и...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *