Ни зима није спречила Нишлије да са Градском општином Медијана поделе божићну чесницу

  • image-0-02-05-cd54c1bce82ec9737418d1f8855f3e515264b3ce0a5b521bda02b78d6edbc4b6-V
  • Exif_JPEG_420
    Exif_JPEG_420
  • Exif_JPEG_420
    Exif_JPEG_420

Грејао их бадњак на мећави

Ни мећава није спречила Нишлије да дођу у Парк Свети Сава и по традицији добију парче божићне чеснице, коју дарује Градска општина Медијана. Њих више од хиљаду дошло је да потражи један од три дуката. Међутим, због велике хладноће и журбе да се што пре у предвечерје највећег хришћанског празника врате кући нико није пријавио да је „био срећне руке“.
Председник Градске општине Медијана Милан Крстић пожелео је грађанима Ниша, посебно деци срећне божићне празнике .
– Желим Вам мир, радост, добру срећу, здраву породицу. Желим да много година заједно обележавамо све наше празнике, услишавамо жеље, сагледавамо оне који немају и трудимо се да имају. Хвала Вам што се и по оваквом невремену одлучили да са општином Медијана поделите радост Бадње вечери . То је за нас немерљиво. Поштовани грађани Градске општине Медијана, желим да Вам се све жеље испуне на овај дан, а ми ћемо се трудити да вам помогнемо у томе – рекао је Крстић.
Он је подсетио на речи покојног патријарха Павла да сви треба да се трудимо „да будемо људи“ уз божићни поздрав: „Мир божији – Христос се роди“.
Градска општина Медијана је традиционално ломљење божићне чеснице организовала у порти Храма Светог цара Константина и царице Јелене у сарадњи са истоименим храмом, Нишком епархијом,, Пекаром „Еснаф“ из Малошишта, Одредом извиђача „Вожд Карађорђе“ и златаром „Атина“. У чесници пречника два метра, тежине око 50 килограма била су три златна дуката, дар Градске општине Медијана.
Ово је пета година заредом како највећа нишка општина у духу традиције и православних обичаја заједно са својим пријатељима, комшијама, суграђанима прославља најрадоснији хришћански празник.
Онима који су стрпљиво са децом чекали своје парче чеснице дељени су и бадњаци и иконе. Пре тога упаљен је бадњак.
Молитву је служило свештенство Храма Светог цара Константина и царице Јелене, на челу са оцем Предрагом.

Share

Можда Вам се допада и...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four + 3 =