„Недеља парламентаризма“ у Градској општини Медијана

Дан отворених врата за младе

Предавањем на тему: „Активно учешће младих у политичком животу’’ и отварањем својих врата за младе, Градска општина Медијана придружила се одржавању „Недеље парламентаризма“ у организацији Народне скупштине Републике Србије.

Идеја је била да се младима Ниша приближи појам општинске управе, Скупштине, радних тела, комисија и Канцеларије за младе. Обраћајући се учесницима скупа, председник Градске општине Медијана Милан Крстић рекао је да је највећа нишка општина од свог оснивања посвећена новим генерацијама и да ће за њих још више радити у будућности.

– Овај догађај треба да нас подсети да увек радимо за оне који ће нас наследити. Да нашој деци, студентима, каже су врата највеће нишке општине увек отворена за њих, без обзира да ли је реч о подршци коју треба да  им пружимо или тек разговору о било којој теми – рекао је Крстић, нагласивши значај конструктивног разговора као основе за било какав успех и решавање проблема.

Четрдесетак учесника скупа, активиста и активисткиња из невладиног сектора, ученика средњих школа и студената нишких факултета добили су  прилику да разговарају са општинским званичницима о темама које се тичу унапређења положаја младих на подручју Градске општине Медијана. Ово ће, кажу у општинској Канцеларији за младе, бити један од првих корака транспарентнијег рада општине и саме Канцеларије, али и отворенијег приступа ка младима и грађењу бољих канала комуникације за наредни период.

Недељу парламентаризма, по други пут, организује Народна скупштина Републике Србије у сарадњи са иницијативом “Отворени парламент”. У оквиру Недеље парламентаризма, у периоду од 7. до 13. новембра ове године, одржаће се низ догађаја широм Србије. Недеља парламентаризма представља серију догађаја који за циљ имају боље повезивање и упознавање грађана и грађанки Србије са радом Народне скупштине. Циљ је отворање простора за дебате о учешћу грађана у демократским процесима, значају отворености парламента као институције, као и различитим начинима комуникације између грађана и њихових директно изабраних представника.

Share

Можда Вам се допада и...