Најбољи у квизу „Победи знањем“ отпутовали на Златибор у организацији Градске општине Медијана

 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420

Научиш, па скијаш!

Група од 80-оро ученика из десет основних школа са подручја Градске општине Медијана отпутовала је на зимовање на Златибор у трајању  од седам дана. Ови ученици показали су најбоље резултате у квизу под називом „Победи знањем“ и заслужили да део зимског распуста проведу на овој нашој планини.  За њих је општина из буџета обезбедила пун пансион и бесплатну ски опрему, уз стручну подршку, уколико деца желе да се опробају у скијању. Ученици иду на одмор у пратњи наставника или директора школа.

Децу је на пут испратио председник Градске општине Медијана Милан Крстић, нагласивши да се на овај начин вреднује знање ученика, њихово познавање науке и стално залагање у школи да науче и знају више од других.

-Желимо да подстакнемо наше школарце да и убудуће вредно раде, уче, буду корисни чланови друштва. Желимо да имамо нараштај на којем ће нам завидети. Хоћемо да нас наследе генерације које знају више од нас и спремне су да се стално едукују. Други циљ је очување здравља и спортског духа, а што је и разлог да деца путују управо на Златибор и уживају у здравој животној средини – додао је Крстић, пожелевши ученицима срећан пут.

Он је такође рекао да ће се награђивање највреднијих ђака из школа са подручја Градске општине Медијана наставити и током јула и августа, када ће за њих највећа нишка општина организовати летовања.

Share

Можда Вам се допада и...