Medijanin filozof – najbolji na svetu!

  • image-0-02-04-45d779df1c4170289cf94ff5b656fa197eab12df2870a96c65a528698f6eaac8-V

Gradska opština Medijana ima filozofa za ponos! Učenik niške Gimnazije “Svetozar Marković“, Milan Milenović,  zvanično je najbolji filozof na svetu. Bio je najbolji u konkurenciji čak 97 takmičara iz 45 zemalja sveta na 25-oj Svetskoj olimpijadi iz filozofije, održanoj u Roterdamu u Holandiji prošlog meseca.

Predsednik Skupštine Gradske opštine Medijana, prof. dr Žarko Ranković priredio je prijem za ovog sjajnog učenika i njegovu profesorsku Bojanu Golubović. Ranković je naglasio da Gradska opština Medijana vodi brigu o mladim i obrazovanim ljudima, pa je tako prepoznala i Milanov rad i pomogla njegov odlazak na prestižno takmičenje sa 50 hiljada dinara. On je izrazio poštovanje prema mladom talentu i budućem kolegi, kome je poželeo puno uspeha i prvo mesto na rang listi na prijemnom ispitu na Medicinskom fakultetu.

Prvo mesto i zlatnu medalju i zvanje najboljeg mladog filozofa na svetu,  Milan je osvojio pišući esej na citat japanskog filozofa Tomonubua Imamičija. Tema eseja bila je eko-etika  i tolerancija vrlina, pri čemu je Milan esej pisao na engleskom jeziku.

Za Svetsku olimpijadu iz filozofije Milana je spremala njegova profesorka filozofije Bojana Golubović koja je ponosna na uspeh svoga učenika, jer je Milana ocenjivala komisija koju su činili mentori svih učesnika i 16 profesora sa univerziteta iz Evrope i Azije. Profesorka ističe da je ocenjivanje bilo trofazno, u tri kruga, i da je Milanov uspeh još veći time što se sa citatom japanskog filozofa  do sada nije sreo, jer isti nije preveden na engleski jezik. Osvajanjem zlatne medalje i prvog mesta Milenović je oslobođen polaganja prijemnog ispita na Filozofskom fakultetu. Međutim, iako je Milan najbolji filozof na svetu svoju budućnost usmeriće u medicinu.

Share

Možda Vam se dopada i...

1 Response

  1. 29. juna 2017.

    […] post Medijanin filozof – najbolji na svetu! appeared first on […]