Завршен „Девети Медијана фестивал дечјег стваралаштва и стваралаштва за децу“ Градске општине Медијана под називом „Како се пише волим те“

 • C360_2017-03-21-19-25-46-400
 • C360_2017-03-21-20-28-04-556
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420

У госте нам били  „весници“ кротке речи

Доделом награде „Наиса“  доајену дечјег песништва Слободану Станишићу, завршен је „Девети Медијана фестивал дечјег стваралаштва и стваралаштва за децу“  у организацији Градске општине Медијана.

Станишић је захвалио општини, јер како је рекао, организацијом јединственог фестивала у Србији Градске општина на посебан начин брине о прошлости и будућности песништва.

Станишићу и награђеним ученицима на конкурсу Фестивала награде је уручио председник највеће нишке општине Милан Крстић.

-Желим од срца да захвалим свима који су нам посветили овај дан идошли из целе Србије да буду гости Градске општине Медијана. Зборник радова у којем су награђени и похваљени радови сам прочитао од почетка до краја и закључујем да Србија не мора да брине ко ће наследити нашег Ршума, Рашу Попова, Слободана… и све оне академце чији радови  красе наше галерије – рекао је Крстић.

Најбољим ученицима основних и средњих школа из Србије и иностранства,  у категорији литерарних  и ликовних радова, уручене су новчане награде – прва од 10.000 динара, друга пет хиљада а трећа 3.000 динара.

Завршну свечаност у Официрском дому увеличали су чланови Фолклорног играчког ансамбла „Бранко“ из Ниша, глумци школе Драгане Плавшић, извиђачи Одреда „Вожд Карађорђе“ а својим стиховима песници и награђени. Гости Фестивала традиционално су били ученици и професори из Сенте, братске општине нишке Медијане.

По први пут, свечаност уручења награда оплемењена је видео презентацијом са фотографијама награђених и сликама из Градске општине Медијана. Такође, овај „Медијанин фестивал дечејг стваралаштва и стваралаштва за децу“ најавиле су песничке радионице у нишким основним школама и Дечјој библиотеци. Завршно песничко вече под називом „Сто књига без брига“ било је посвећено лауерату „Наисе“, Слободану Станишићу. О његовом делу говорили су великани српског песништва –   Бранко Стевановић,  Поп Душан Ђурђев, Гордана Тимотијевић, Гордана Малетић, Виолета Јовић, Славка Петковић-Грујичић, Тоде Николетић…Гости Фестивала били су и нишки песници – Русомир Арсић, Биљана Станојевић, Велибор Петковић и други како рекоше на Фестивалу неки од њих „весници“ , а не песници кротке речи.

Share

Можда Вам се допада и...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × two =