Завршена овогодишња „Медијанина летња журка“

  • Medijana fest 1 (2)
  • Medijana fest 1
  • Medijana fest 3
  • Medijana fest

Најмлађем учеснику – највећа награда!

 

Доделом вредних награда минулог је викенда завршена овогодишња „Медијанинина летња журка“ – дечји програм који је Градска општина Медијана традиционално организовала за своје најмлађе становнике. Занимљиво је то што је највећу и највреднију награду – бицикл, освојила најмлађа учесница, једногодишња Емилија Илић из Ниша. Награду јој је уручио председник Градске општине Медијана Милан Крстић пожелевши јој да што пре порасте и искористи вредан поклон.

  • Пуно ми је срце кад видим оволико деце. Сви сте ви наши „медијанци“, наша деца. Хвала што сте били са нама, хвала мамама, татама али и бакама и декама који су били у овом парку свих дана трајања ове предивне манифестације – рекао је председник Крстић и нагласио:

– Потрудићемо да идуће године овај фестивал буде још богатији, интересантнији а у наградама се нађе још много тога па и неко летовање!

И друге вредне награде отишле су у руке дечака и девојчица који су сваке суботе од 18. јуна учествовали у занимљивим радионицама. Ролере је добио шестогодишњи Лука Станковић, тротинете Нађа Китановић(девет година), Михајло Арсенков (шест година) и Петра Максимовић (осам година). Десетогодишњи Александар Богдановић заслужио је бадминтон.  Власници пет друштевних игара постали су Марија Меметовић (шест година), Матеја Јовић (три године), Давид Костић  и Вук Китановић (осам година) као и Луна Јурјевић (седам година).  Пикадо је добила Софија Димитров која има шест година, док је осмогодишњи Никола Данић постао богатији за лопту! Онима који су током свих вечери учествовали у програму подељене су мајице са логом „журке“ и Градске општине Медијана. Учесници и гости програма били су из свих делова Града Ниша што говори о популарности највеће дечје журке у нашем граду.

Као и сваке године највећа нишка општина дане распуста својих најмлађих становника желела је да учини лепшим и кориснијим. Кроз занимљиве радионице на готово 20 пунктова почевши од 18. јуна  деца су учила да буду креативна и вешта у прављењу различитих предмета и играчака. У реализацији програма велику помоћ Градској општини медијана пружили су чланови Одреда извиђача „Вожд Карађорђе“.

Share

Можда Вам се допада и...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen + 4 =