„Европа за грађане“ у пет европских градова

  • 20170220_143505
  • 20170220_143521
  • 20170220_143531

Градска општина Медијана потписала писмо о намерама за прекогранични пројекат са Мађарском, Бугарском, Румунијом и Словачком

Градска општина Медијана потписала је писмо о намерама за прекогранични пројекат „Европа за грађане“ а који ће реализовати са Мађарском, Бугарском, Румунијом и Словачком.

Председник ГО Медијана Милан Крстић и члан Већа ГО Медијана ресорно задужен за културу Владимир Ђорђевић, на позив бугарског града Козлодуј,  посетили су  Вашарошнами у Мађарској.

Повод је био  радни састанак градоначелника града домаћина Филеп Шандора, градоначелнице Козлодуја Маринеле Николове и председника ГО Медијана Милана Крстића ради аплицирања на конкурс код Европске комисије – ЕАЦЕА .

Градоначелник Вашарошнамија упознао све присутне са темом пројекта којим желе да аплицирају на позив који је отворен до 01.03.2017. године, под називом „ЕВРОПА ЗА ГРАЂАНЕ“. Пројектом је предвиђено формирање мреже од 5 европских градова и реализација 5 пројеката у сваком од градова-општина, чланица мреже. Свака од чланица предлаже пројекат који је део главног пројекта чији је носилац мађарски град Вашарошнами, а теме су из области културе, туризма и економије. Сваки од догађаја састоји се из три сегмента:трибине на задату тему са релевантним представницима свих градова, радионицама са презентацијом дате теме и организовањем догађаја који ће на најбољи начин промовисати задату тему.  Мрежу градова по пројекту чија је вредност 150 000 еура сачињаваће: Вашарошнами (Мађарска), ГО Медијана (Република Србија), Маргита (Румунија), Козлодуј (Република Бугарска) и Велкекапуш (Словачка).

На састанку је градоначелник Вашарошнамија, Филеп Шандор упутио званични позив градоначелници Козлодуја Маринели Николовој и председнику ГО Медијане Милану Крстићу да узму учешће у пројекту. Обоје су прихватили и потписали сепаратно са градоначелником Вашарошнамија „Писма о намерама“ за учешће у пројекту. Писмом о намерама предвиђено је и јачање сарадње и повезивање и у свим осталим друштвеним сферама и учешћу у будућим пројектима, а у циљу унапређења односа два града-општине и двеју земаља.

 

ГО Медијана преузела је обавезу да у најкраћем року достави све потребне податке носиоцу пројекта граду Вашарошнами, Мађарска.

 

Share

Можда Вам се допада и...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − one =