Delegacija Kancelarije za mlade i Grada Novog Pazara u poseti Gradskoj opštini Medijana

 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420

Saradnju Grada Novog Pazara i Gradske opštine Medijana treba podići na viši nivo od one koju imaju kancelarije za mlade, rečeno je između ostalog prilikom posete delegacije ovog grada najvećoj niškoj opštini. Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Emir Ašćerić zahvalio je na prijemu organizovanom za predstavnike njegovog grada, predstavnike OEBS-a, Kancelarije za mlade i Saveta za mlade Novog Pazara. On je pozvao na razmenu iskustava i razgovore ne samo u oblasti omladinskog aktivizma, već i na nivou rukovodstava lokalnih samouprava. U ime opštine Medijana goste je pozdravio član Veća Igor Todorović, naglasivši značaj razmene iskustava u različitim oblastima. Todorović se interesovao za rad novopazaraske Kancelarije za mlade koja posluje kao javno preduzeće i mogućnosti primene sličnog modela u Nišu.

Sastanku su u ime Novog Pazara prisustvovali i predstavnici misije OEBS-a, Nacionalne kancelarije i novopazarske Kancelarije za mlade, Stalne konferencije gradova i opština i brojni članovi Saveta za mlade ovog grada. Domaćini su im bili koordinatori Kancelarije za mlade Gradske opštine Medijana i Saveta za mlade Grada Niša. Posle formalnog govora i predstavljanja usledili su radni razgovori u cilju bližeg upoznavanja i sagledavanja novih mogućnosti za saradnju.

Inače, Gradska opština Medijana i Grad Novi Pazar već imaju uspostavljene kontakte na nivou lokalnih samouprava, ali je želja da oni budu bliži i konkretniji zarad kvalitetnijeg života građana.

Share

Možda Vam se dopada i...