Делегација Канцеларије за младе и Града Новог Пазара у посети Градској општини Медијана

 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420

Сарадњу Града Новог Пазара и Градске општине Медијана треба подићи на виши ниво од оне коју имају канцеларије за младе, речено је између осталог приликом посете делегације овог града највећој нишкој општини. Помоћник градоначелника Новог Пазара Емир Ашћерић захвалио је на пријему организованом за представнике његовог града, представнике ОЕБС-а, Канцеларије за младе и Савета за младе Новог Пазара. Он је позвао на размену искустава и разговоре не само у области омладинског активизма, већ и на нивоу руководстава локалних самоуправа. У име општине Медијана госте је поздравио члан Већа Игор Тодоровић, нагласивши значај размене искустава у различитим областима. Тодоровић се интересовао за рад новопазараске Канцеларије за младе која послује као јавно предузеће и могућности примене сличног модела у Нишу.

Састанку су у име Новог Пазара присуствовали и представници мисије ОЕБС-а, Националне канцеларије и новопазарске Канцеларије за младе, Сталне конференције градова и општина и бројни чланови Савета за младе овог града. Домаћини су им били координатори Канцеларије за младе Градске општине Медијана и Савета за младе Града Ниша. После формалног говора и представљања уследили су радни разговори у циљу ближег упознавања и сагледавања нових могућности за сарадњу.

Иначе, Градска општина Медијана и Град Нови Пазар већ имају успостављене контакте на нивоу локалних самоуправа, али је жеља да они буду ближи и конкретнији зарад квалитетнијег живота грађана.

Share

Можда Вам се допада и...