Градска општина Медијана потписала споразум о сарадњи са Омладинским удружењем “Актилум“

  • 20170503_122142
  • 20170503_122146
  • 20170503_122155
  • 20170503_122200

Подршка омладинском тиму у ванредним ситуацијама

Формирање јединственог волонтерског тима – Омладинског тима за ванредне ситуације и безбедност и учешће редарске службе на јавним догађајима на територији Градске општине Медијана, као и планско реаговање у ванредним ситуацијама један је од циљева споразума потписаног између највеће нишке општине и Удружења Актилум.

-Желимо да пружимо подршку младим, едукованим људима какви су волонтери овог удружења. Први пут су били наши сарадници у организацији дочека Православне нове године, били смо презадовољни па их ангажовали у још неким манифестацијама – рекао је на потписивању први човек Градске општине Медијана Милан Крстић. – Институције морају да стану иза нових генерација, буду друштвено одговорне и подрже их у послу који они раде зарад целог друштва, додао је Крстић.

По речима Димитрија Стојановића, заступника Удружења „Актилум“ правила доброг волонтерског рада налажу да се сарадња са изабраним партнерима стави у правне оквире, што пружа веће могућности за конкурисање за средства код већих фондација и набавку одговарајуће опреме.

-Циљ споразума је подизање не само економске и медицинске, већ и социјалне безбедности.  Не само реаговање када се деси ванредна ситуација, у случају такозване примарне безбедности. Циљ је превенција, односно рад на секундарној безбедности, која је много важнија  – каже Стојановић. – Захваљујем руководству Градске општине Медијана на пруженој руци и подршци да истрајемо у волонтерском раду.

Удружење „Актилум“ има 120 волонтера, студената економије, медицине, електронике и других струка. Кажу, желе да покажу друштву да новац није увек пресудан за добар рад и несебичну помоћ. Наводе и да су волонтерске акције један су од начина остваривања стратегија за младе. Градска општина Медијана потписивањем овог споразума наставља да подржава младе генерације у активностима, корисним и вредним за цело друштво.

Share

Можда Вам се допада и...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − 3 =