Градска општина Медијана помаже друштвено одговорним удружењима и организацијама уз најаву нових акција за лето

 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420
 • Exif_JPEG_420
  Exif_JPEG_420

О трошку општине базен, клизалиште, зимовање и – море!

Градска општина Медијана наставља да помаже друштвено одговорним удружењима и организацијама које више година сарађују са овом локалном самоуправом. Овога пута неколико њих користиће услуге базена и клизалишта о трошку општине.
То су Удружење „Девет Југовића“, Удружење самохраних мајки Ниша, Удружење хранитеља „Велико срце“, Организација волонтера „Актилум“ и Одред извиђача „Вожд Карађорђе“. Улазнице им је уручио председник Градске општине Медијана, Милан Крстић.
-Желимо да деци улепшамо зимски распуст, да буде за памћење. Желели смо да карте добију они којима су најпотребније, и који ће им се највише радовати. И да укажемо на значај удружења која брину о младом нараштају – рекао је Крстић уз напомену да су
улазнице намењене ученицима, студентима и младим људима чији су родитељи и старатељи чланови наведених удружења или су сами део организација које доприносе друштвеној одговорности и уско сарађују са локалном самоуправом. Део карата биће достављен и стипендистима Фонда „Света Петка“, Градске општине Медијана, што је укупно 1700 карата – нагласио је први човек нишке Медијане.
Иначе, средствима из буџета највећа нишка општина обезбедила је 8000 улазница за базен и клизалиште у оквиру Спортског центра „Чаир“. Школама је већ прослеђено 6300 карата намењених ученицима од петог до осмог разреда са свим петицама на овом полугођу и добиће их уз ђачке књижице.
Први човек општине Медијана најављује и летовања за око 400 ученика основних школа и за око 200 пензионера са подручја Градске општине Медијана.
-Биће ово прва акција једне нишке општине овакве врсте. Идеја нам је да закупимо једну вилу у Бугарској, Грчкој или Црној Гори да током јула и августа водимо на летовање ученике, а ван сезоне, јуну и септембру тамо бораве наши најстарији суграђани, пензионери – нагласио је председник Милан Крстић и додао да је ово тек део бриге о друштвеној заједници која је у дугорочном плану највеће нишке општине.

И ЗИМОВАЊЕ НА ЗЛАТИБОРУ

Група од 80-оро ученика основних школа са подручја Градске општине Медијана кренуће у четвртак, 2. фебруара на зимовање у трајању од седам дана. Они су показали најбоље резултате у квизу под називом „Победи знањем“ и заслужили да део зимског распуста проведу на Златибору. За њих је општина обезбедила пун пансион и бесплатну ски опрему уз стручну подршку, уколико деца желе да се опробају у скијању.

Share

Можда Вам се допада и...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 1 =