ГО Медијана и Удружење „Млади амбасадори“ на конференцији „КреНИ“ конретизовали сарадњу

  • Exif_JPEG_420
    Exif_JPEG_420
  • Exif_JPEG_420
    Exif_JPEG_420

Ускоро кућице за предузетнике

Главни градски трг у Нишу ускоро би требало да добије ново обележје и нови простор за рад предузетника. Реч је о дрвеним кућицама, рађеним по пројекту чланова Удружења „Млади амбасадори“ а по идеји руководства Градске општине Медијана.

– Успели су да за 24 сата реализују задатак који смо им поставили. Зa неких десетак дана пројекат ће бити готов, а општина ће наћи фирму која ће направити кућицу – каже председник Градске општине Медијана Милан Крстић и додаје: – Биће испоштована законска процедура и за сада две кућице дате на коришћење неком ко ће од тога живети.

Крстић каже и да ће петоро надарених младих који су показали свој таленат на делу, Градска општина Медијана наградити са по 15 хиљада динара и тако показати да је младост неприкосновена у приоритетима највеће нишке општине.

– Желимо да им вратимо бар део оног што као локална самоуправа узимамо. Препознали су идеју која може бити извор прихода а општина им омогућује да оставе траг у времену – додао је први човек Градске општине Медијана.

Кућице ће бити прототип на основу којих ће бити урађено више њих. По речима пројектаната „уклопиће се у простор, даће нову динамику, од природног су материјала“.  Идеја руководства ГО Медијана  је да буду постављене на Тргу краља Милана и Обреновићевој улици у време новогодишњих празника како би тако „униформисане“ дале нови изглед срцу Ниша и допринеле естетском уређењу централног градског језгра .

На конференцији „КреНИ“ у организацији „Младих амбасадора“ одржаној у Нишу учествовало је 60-ак креативних младих људи из неколико области. Циљ је био да проблеми које су им општине постављале,реше у што краћем року а један од њих – дрвена кућица био је из Градске општине Медијана.

Share

Можда Вам се допада и...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten + twenty =